Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

papildināta - Šlesers lūdz Bērziņu sasaukt ārkārtas sēdi par airBaltic; prezidents nosūta Šleseru pie Dombrovska

Tādēļ A.Šlesers aicina A.Bērziņu palīdzēt glābt airBaltic un nekavējoties sasaukt valdības ārkārtas sēdi vēl pirms nedēļas nogalē gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, dodot premjeram V.Dombrovskim uzdevumu rīkoties nekavējoties. "Galvenais ir rīkoties, rīkoties nekavējoties, kamēr vēl nav par vēlu," saka A.Šlesers.
Bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers ceturtdien nosūtījis vēstuli Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, kurā lūdz sasaukt valdības ārkārtas sēdi vēl pirms sestdien gaidāmajām 11.Saeimas vēlēšanām saistībā ar notiekošo jautājumā par nacionālo lidsabiedrību airBaltic. A.Bērziņš norādīja, ka tā ir premjera Valda Dombrovska (Vienotība) atbildība un tāpēc politiķim būtu jāvēršas pie valdības vadītāja.

A.Šlesera ceturtdien nosūtītajā vēstulē Valsts prezidentam politiķis norāda uz to, ka atklātībā nākuši šokējoši fakti jautājumā par airBaltic. "Ir atklājies, ka valdība jau augusta beigās informēta, ka septembra sākumā airBaltic var tikt atņemti visi gaisa kuģi, tādējādi pārtraucot vairs ne tikai dažus lidojumus, bet pilnīgi visus. Tas nozīmētu pilnīgu haosu gaisa satiksmē, nacionālās aviokompānijas darbības pārtraukšanu, visu akcionāru, arī valsts, ieguldījumu zaudēšanu, simtiem miljonus latu lielus zaudējumus Latvijas tautsaimniecībai, desmitiem tūkstošu jaunu bezdarbnieku, jo bankrotēs ne tikai aviācijas, bet arī tūrisma nozare," vēstulē norāda A.Šlesers. 

Pēc A.Šlesera domām, valdība un premjers nekādi nereaģējot samilzušajā problēmā. Viņš uzsver, ka šādā kritiskā situācijā "valdība no nedēļas uz nedēļu atliek lēmumu airBaltic problēmu risināšanā, arī tagad nolemts šo jautājumu skatīt pēcvēlēšanu laikā". "Laikā, kad politiķiem prātā būs tikai amatu dalīšana un airBaltic varbūt būs jau pārstājusi eksistēt. Pagaidām šāda katastrofa novērsta tikai un vienīgi pateicoties privātā akcionāra izlēmīgai rīcībai," norāda politiķis.

Valsts prezidents vēlāk norādīja, ka jautājums par airBaltic finanšu situāciju, darbības novērtējumu, kompānijas attīstības iespējām un akcionāru krasi atšķirīgajām pozīcijām nav negaidīts vai pārsteidzošs. "Šobrīd uzņēmumā izveidojušās situācijas pamatā ir valstij kā akcionāram neizdevīgais akcionāru līgums, kas, kopš tā noslēgšanas brīža, un arī pēc tā grozīšanas šobrīd aktuālajā redakcijā, faktiski ir darbojies kā detonators, kuru neviens no akcionāriem tā arī nav spējis vai arī nav vēlējies apturēt," Dienai norādīja A.Bērziņš.

"Lēmumus par valdības sēžu sasaukšanu pieņem Ministru prezidents, un tā ir viņa atbildība. Tādēļ ar šādu iniciatīvu būtu jāvēršas pie valdības vadītāja Valda Dombrovska," sacīja Valsts prezidents.

Viņš arī uzsver, ka "Saeimas priekšvēlēšanu gaisotne izšķirīgu jautājumu un konfliktu risināšanā nekad nav novedusi pie pārdomātu un pamatotu lēmumu pieņemšanas". 

"Diemžēl, šīs ir laiks, kad politiķi, tiecoties pēc vēlētāju balsīm, cenšas izmantot jebkuru valstiski nozīmīgu vai jūtīgu jautājumu," sacīja A.Bērziņš.

(papildināts ar Valsts prezidenta Andra Bērziņa komentāru)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas