Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Pārbaudām kandidātus: Dace Blumberga (Brīvība)

Ekspertu, politiķu un lasītāju kopīgi izstrādāto politiķu standartu Dienas diskusiju vadītājs Atis Rozentāls «piemēra»Saeimas deputāta kandidātei Dacei Blumbergai (Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām).

: Noskaties video!

1. Motivācija
Kāpēc jūs gribat būt Saeimas deputāte? | Pašlaik mēs ļoti daudz runājam par to, ka gribam dzīvot labākā Latvijā un gaidām rīcību no citiem. Jāsāk rīkoties pašiem, un tieši tādēļ es vēlos strādāt Latvijas labā.

2. Mērķi
Nosauciet divus konkrētus mērķus, kurus vēlaties sasniegt, esot deputāte. | Birokrātijas mazināšanai es vēlos panākt normatīvo aktu pārskatīšanu. Manuprāt, mums ir pārāk daudz šo aktu un to izmaiņas notiek pārāk bieži, iedzīvotāji nespēj sekot tiem līdzi. Otrām kārtām vēlos panākt izmaiņas Satversmē, nosakot, ka tauta ievēl prezidentu.

3. Kompetence
Kuras jūsu kompetences ļauj būt Saeimas deputātei? | Esmu kompetenta finanšu, informācijas tehnoloģiju un biznesa procesa analīzes jomās, esmu piedalījusies projektos, kas saistīti ar valsts pārvaldi un e-pakalpojumu ieviešanu. Uzskatu, ka elektronizācijas procesi valstī ir sākti ļoti veiksmīgi, un tie noteikti ir jāturpina.

4. Pieejamība
Kādā veidā jūs atskaitīsities par Saeimā padarīto? | Esmu plānojusi sadarboties ar mediju pārstāvjiem, izmantošu šim nolūkam paredzēto portālu gudrasgalvas.lv un pilnīgi noteikti partijas mājaslapu.

5. Rekomendācijas
Kuri trīs cilvēki, kas nav jūsu partijas biedri un radinieki, jūs varētu rekomendēt darbam Saeimā? | Pirmkārt, tā ir Dace Kārkliņa, viņa ir finansiste, otrkārt, tā ir Iveta Pumpure-Saulīte, viņa ir preses pārstāve, un, treškārt, Karīna Korna, juriste un arī politiķe, bet ne no mūsu partijas (Diena sazinājās ar K. Kornu, kura vēlēšanās kandidē no Vienotības saraksta, un viņa apliecināja savu rekomendāciju - red.).

6. Valoda
Kā vērtējat savas latviešu valodas zināšanas? | Tā ir mana dzimtā valoda, ko vienmēr var uzlabot.

7. Skaidrība par pagātni
Jūs Centrālajai vēlēšanu komisijai uzrādāt, ka esat aizdevusi Ls 10 000, bet vienlaikus jums ir Ls 6000 parādsaistības. Vai varat pastāstīt, kas tie ir par darījumiem? | Aizdevums ir ģimenes lokā, bet parādsaistības man ir bankām gan par automašīnu, gan šādi tādi citi parādi.

8. Patriotisms
Kā esat pierādījusi, ka esat Latvijas patriote? | Manuprāt, katrs darbs, ko mēs darām dzimtās zemes labā, ir pierādījums patriotismam. Viens no maniem darbiem ir tas, kā es audzinu savu meitu ar cieņu pret dzimto zemi, valodu un tautas kultūras vērtībām.

9. Zināt Satversmi
Vai Ministru prezidentam jābūt Saeimas deputātam, un kas viņu izvēlas? | Nē, Ministru prezidentam nav jābūt Saeimas deputātam. Latvijas Valsts prezidents uzaicina cilvēku, kurš varētu kļūt par Ministru prezidentu (atbilde ir faktiski pareiza).

10. Sabiedrība pirmajā vietā
Ko saprotat ar jēdzienu «strādāt sabiedrības labā»? | Manuprāt, deputātam strādāt sabiedrības labā nozīmē pieņemt lēmumus iedzīvotāju labā, nedomājot par savu pašlabumu.

Politiķa standartam testētie deputāta kandidāti (kopā 19) tika izlozēti 19. augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas