Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pavļuts: Pēdējais laiks būvēt tiltus

"Esam jau divus mēnešus ņēmušies, varbūt trīs lietas - labas lietas, cerams, ka uz trešā cēliena beigām ieraudzīsim valdību," LTV raidījumā Rīta panorāma sacīja partijas Attīstībai/Par! līderis Daniels Pavļuts, sakot, ka ir bijušas daudz kļūdas un demonstrēta nekompetence, bet viņaprāt politiķiem ir iespējams visu vēl vērst pa labu un būvēt jaunus tiltus.

Pavļuts bija cerīgs, ka līdz Ziemassvētkiem varētu izveidot valdību. 

Kā galvenos kritērijus valdības veidošanai viņš minēja - demokrātisku procesu, kas pārstāv visu vēlētāju intereses, otrkārt valdības vadītājam būtu jābūt "cilvēciski gudram" un, treškārt, ar politisko pieredzi. Viņaprāt partijas līdzšinējais kandidāts Artis Pabriks ir piemērotākais premjera amata kandidāts. 

Taču, atbildot uz jautājumu, vai partija būtu gatava atkāpties no Pabrika kā premjera amata kandidāta, Pavļuts abildēja: “Mēs nestāsimies pozās, jo pozu bija daudz par daudz, tas jāizbeidz.” Viņš norādīja, ka partija ir saprātīga un spēj būt elastīga, lai panāktu progresu. Vienīgā sarkanā līnija partijai ir sadarbība ar Saskaņu.

Pavļuts šodien dosies pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa, lai kopā ar visu citu Saeimā iekļuvušo partiju pārstāvjiem runātu par valdības veidošanas procesu.  

Viņaprāt, arī jautājumus, kas ir svarīgi partijas vēlētājiem, piemēram, Stambulas konvenciju un partnerattiecību likumu, iespējams risināt demokrātiskā veidā, Saeimā diskutējot un meklējot balsis. 

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka pirmdien Vējonis atsauca atbalsta iepriekš virzītajam (jau otrajam pēc kārtas) premjera amata kandidātam Aldim Gobzemam (KPV LV). Prezidents norādīja, ka Gobzems vairākuma atbalstu parlamentā nevar nodrošināt, un tuvākajā laikā tiks uzsāktas konsultācijas ar pārējiem politiskajiem spēkiem par turpmāko rīcību.

Top komentāri

solon
s
OIK fans satraucies, ka lieta nonāks līdz ārkārtas vēlēšanām?! Un pamatoti, Pavļut! Par ārkārtas vēlēšanām un turpmāko dzīvi bez bezatbildīgiem parazītiem!
PA
P
AP vēl pirms brīža kara cilvi vicināja gan pa labi, gan pa kreisi - pēkšņi pārtapuši par miera nesējiem + izdzirdot ideas par ''partnerattiecību likumu'' ir gana, lai gribētos būt iespējami tālu no viņiem!
Barikāzu dalibnieks
B
To ka Pavļuts ir āksts, tas visiem skaidrs. Nevar saprast, kapēc šo laiž internetā????????
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas