Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pēc ceturtās vēlēšanu kārtas paliek tikai Vējonis; NA viņu neatbalstīs

Trešdien Saeimā notiekošajās Valsts prezidenta vēlēšanās nākamais prezidents vēl nav izvēlēts.

Ceturtajā balsošanas kārtā, kurā deputātiem bija jābalso vairs tikai par Raimonda Vējoņa un Egila Levita kandidatūrām, balsojumā izrādījās, ka par Vējoņa kandidatūru nobalsoja 46 deputāti, bet par Levita kandidatūru - 26 deputāti.

Līdz ar to uz piekto kārtu paliek tikai Vējoņa kandidatūra.

Nacionālā apvienība nolēmusi neatbalstīt Vējoņa kandidatūru, žurnālistiem pavēstīja Raivis Dzintars. Tāpat Levits paziņojis, ka ir gatavs startēt prezidenta vēlēšanu otrajā kartā. 

Pēc balsojuma trešajā kārtā izstājies Sergejs Dolgopolovs (Saskaņa), bet otrajā kārtā pēc balsojuma no cīņas par prezidenta amatu izstājās Mārtiņš Bondars (Latvijas Reģionu apvienība). Par viņu nobalsoja tikai viņa frakcijas deputāti. 

Balsošanā nepiedalās deputāts Dainis Liepiņš (LRA), kuram tas liegts ierosinātās tiesvedības dēļ.

Trešdienas rītā neilgi pirms Saeimas ārkārtas sēdes, kurā deputātiem būs jāvēlē nākamais Valsts prezidents, pie Saeimas pulcējas ap 50 Egila Levita atbalstītāju, novēroja portāls Diena.lv.

Kliedzot "Levitu, Levitu!" viņi sagaidīja gan savu prezidenta amata kandidātu favorītu Egilu Levitu (virza NA), gan Raimondu Vējoni (ZZS), Sergeju Dolgopolovu (Saskaņa) un Mārtiņu Bondaru (LRA). Vairākiem Levita atbalstītājiem ir arī svilpes un atvērti bukleti ar Levita attēlu un uzrakstu "Tautas vēstījums".

Levits uz Saeimas ārkārtas sēdi ieradās kopā ar dzīvesbiedri un meitu. Saeimas namā jau ieradušies arī pārējie kandidāti. Saeimas ārkārtas sēdes sākās kā plānots - tieši plkst.10.

Nekādas citas aktivitātes pie Saeimas nama saistībā ar prezidenta vēlēšanām trešdien nav notikušas. 

Neviens no valdošo politisko spēku pārstāvjiem neņēmās prognozēt, vai 3. jūnija vakarā Latvijā būs zināms jaunais Valsts prezidents. Ja kāds izkombinējis sev vēlamo rezultātu, tad tas ir noticis šaurā lokā un netiek publiskots. Politiķi neoficiāli atzīst, ka īsti pārliecinošs neesot neviens no četriem izvirzītajiem kandidātiem.

Ja visi balso kā solījuši, Vējonim pirmajā kārtā būtu jāsaņem 21 balss no ZZS un vēl 15 no Vienotības, neizslēdzot arī No sirds Latvijai (NSL) kādu balsi. Levitu atbalstīt apņēmušies 17 deputātu no NA, 8 Vienotības politiķi un viens NSL deputāts. Saskaņa, visticamāk, raida maldinošus signālus - kamēr vieni apgalvo, ka varētu atbalstīt Levitu, ja Dolgopolovs no cīņas izstājas pirmais (dažuprāt, tas gan var notikt arī pēc Levita), citiem vēl atmiņā Levita rosinātā Satversmes preambula, kura nav bijusi pieņemama. LRA frakcijā, kas izvirzījusi Bondaru, ir septiņi balsstiesīgi deputāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas