Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pūce mudina lielās partijas sasparoties

Izmantojot vasaras svelmei raksturīgo iekšpolitisko ziņu deficītu, uzmanību sev pievērsusi nelielas ietekmes liberālā partija Latvijas attīstībai (LA), piedāvājot sadarbības iespējas nākamajās pašvaldību vēlēšanās vairākiem politiskajiem spēkiem - arī Vienotībai -, kurā viens no LA vadošajiem politiķiem Edgars Jaunups reiz sāka savu politisko karjeru.

"Sadarbības atslēga ir valdošā koalīcija," Dienai sacīja Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars. Taču konkrētāk par gatavošanos vēlēšanām partija sākšot spriest augustā, otrdien vēsta laikraksts _Diena._Par trīs Saeimā pārstāvēto labējo partiju iespējamo kopīgo startu pašvaldību vēlēšanās Rīgā tika spriests jau pirms vietējām vēlēšanām 2013. gadā, taču toreiz par sadarbību vienoties neizdevās. Viss liecina, ka arī pirms nākamā gada jūnijā paredzētajām vēlēšanām šāds nodoms paliks neīstenots un Vienotība, Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) un Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) uz Rīgas domi kandidēs katra ar savu sarakstu. "Kas jūtas švaks, lai apvienojas," Dienai sacīja ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Viņa attieksme nepārprotami liecināja, ka tas būtu zem valdošās partijas goda veidot kopīgu sarakstu ar politiskajiem spēkiem, kuru reitings svārstās ap 1%. LA gan ZZS un NA neuzlūko kā savus potenciālos partnerus. Taču ZZS līderis Brigmanis diezgan skaidri pateica, ka arī ar koalīcijas partneriem neplāno runāt par kopīgu startu Rīgā.ZZS iepriekšējās vēlēšanās jau apdedzinājās, uz Rīgu pretendējot ar diviem - Latvijas Zemnieku savienības (LZS) un Latvijas Zaļās partijas (LZP) - sarakstiem. Tagad tā pieteiks sevi ar vienu ZZS komandu un ir pārliecināta, ka gūs pārstāvniecību domē. Iespējams, tas būtu izdevies arī 2013. gadā, kad par LZS nobalsoja 1,8%, bet par LZP - 3,9% pilsoņu. No 12 partijām, kas sevi pieteica Rīgā iepriekšējās vēlēšanās, domē iekļuva tikai trīs - Saskaņas un Gods kalpot Rīgai apvienotais saraksts, kurš ieguva vairākumu, kā arī Vienotība un NA, kuras palika opozīcijā._Latvijas attīstībai _līderis Juris Pūce pieļauj, ka šī situācija var atkārtoties, ja valdības partijas pašvaldību vēlēšanās neliks kandidātu sarakstu galvgalī savus spēcīgākos cilvēkus un neveidos kopīgus sarakstus. Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 26.jūlija, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas