Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pulks: Gods kalpot Rīgai! ir Saskaņas centra palīgvagons

Organizācija un topošā partija Gods kalpot Rīgai! ir veids, kā bijušie LPP/LC deputāti mēģina nodrošināt sev vietu Rīgas domē, un, ja partija spēs pārvarēt 5% barjeru iekļūšanai pašvaldībā, tad tā būs Rīgas mēra Nila Ušakova vadītās partijas Saskaņas centrs palīgvagons, uzskata Rīgas domes opozīcijā esošā frakciju bloka Vienotība deputāts Olafs Pulks.
"Bijušie LPP/LC deputāti grib iekļūt Rīgas domē, lai pienestu malku, pareizāk sakot, savu deputātu balsis, lai Ušakovs atkārtoti kļūtu par Rīgas mēru," domā Pulks.

Domnieks skeptiski vērtēja jaunās organizācijas izredzes iekļūt pašvaldībā. "Tas ir [bijušā LPP/LC līdera Ainara] Šlesera saraksts, no kura viņi nez kāpēc tagad mūk kā no krusta, kaut arī viņš bija tas, kas šos 12 cilvēciņus 2009.gadā ievilka Rīgas domē. Bez Šlesera no viņiem tur nebūtu ne smakas," sprieda Pulks, paužot cerību, ka "arī rīdzinieku atmiņa nav tik īsa".

Pulks domā, ka rīdzinieku partijas veidošana ir tikai "miglas pūšana", jo līdzīga ideja sākotnēji bijusi Šleseram - uz pašvaldību vēlēšanām veidot reģionālas partijas, bet pēc tam tās apvienot un startēt Saeimas vēlēšanās.

Viņaprāt, šāda lokāla spēka veidošana ir lieka.

"Rīga ir Latvijā, tā ir Latvijas galvaspilsēta un arī tai ir jāievēro tāda pati likumdošana kā visiem citiem. Šāda spēku sadrumstalošana pa pilsētām ir politisku partiju vājināšana un autoritātes graušana," uzskata Pulks. "Ja kādam gribas divvalodību valstī, lai balso uzreiz par SC, nevis par kaut kādu palīgvagonu, kas tam tagad mēģina piekabināties klāt," teica politiķis.

"Nedomāju, ka šis veidojums pašvaldību vēlēšanās pārvarēs 5% barjeru, tāpēc man ir žēl visu to kultūras darbinieku, kas šodien bija spiesti vai apmāti piedalīties šajā pasākumā. Ceru, ka viņiem jau ir kauns vai drīz būs," sacīja domes opozicionārs.

Kā ziņots, Rīgas vicemērs Andris Ameriks šodien paziņoja par jaunas organizācijas dibināšanu - Gods kalpot Rīgai!, kas šā gada martā pārtaps par partiju. Partijas dibināšanā varētu iesaistīties apmēram puse organizācijas atbalstītāju, bet pārējie Rīgas labā darbotos kā atbalsts ar idejām, priekšlikumiem un padomiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas