Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +19 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Putina jauniešu pārstāvis iekļauts "melnajā sarakstā", aiztur Rīgas centrā

Putina jauniešu organizācijas _Naši _pārstāvis Marks Siriks šodien apcietināts Rīgā, Stacijas laukumā, informē organizācijas _Vienota Latvija _pārstāvji. Viņa aizturēšanu šodien apstiprināja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone. Vīrietis ir iekļauts valstij nevēlamo personu sarakstā, ziņo LETA.

Tā kā Vienota Latvija uzskata, ka M.Siriks, kurš dzīvo Igaunijā, bet prokremliskas akcijas jau ir veicis Latvijā, piemēram, Georga lentīšu dalīšana Rīgas centrā, aizturēts «nepamatoti un antidemokrātiski», viņi lūgs Krievijas vēstnieku Latvijā noskaidrot, kāpēc aizturēts M.Siriks.

«Mums nav skaidrs, kāpēc šodien mūsu kolēģis tika apcietināts gaišā dienas laikā, pastaigājoties pa Rīgu un nekādā veidā neapdraudot sabiedrības drošību. Saprotams, ka Latvijas varas iestādes neatbildēs uz šo jautājumu, tāpēc Vienota Latvija vērsīsies pie Krievijas vēstnieka Latvijā ar lūgumu palīdzēt noskaidrot, uz kāda pamata Naši pārstāvis ir apcietināts un vēl joprojām nav atbrīvots. Šis ir skaidrs piemērs tam, ka citādi domājošie cilvēki Latvijā nevar justies droši,» vēstulē norāda Vienota Latvija līderis Eduards Svatkovs.

Drošības policijas (DP) priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa teica, ka DP nav veikusi M.Sirika aizturēšanu, un pieļāva, ka to varētu būt izdarījuši robežsargi.

M.Siriks un Andrejs Gončarovs, kuri ir bēdīgi slavenās organizācijas Nakts sardze dalībnieki un organizācijas Naši emisāri, jau tikuši aizturēti Latvijā 13.martā un pavadīti atpakaļ līdz robežai, jo viņiem uzrādīts robežsardzes dokuments par aizliegumu iebraukt valstī, šodien ziņo Postimees.

A.Gončarovs esot devies mājās, bet M.Siriks pa apkārtceļiem – uz Rīgu, kur aizturēts otrreiz šodien Rīgas centrā. Kā raksta Postimees, aizliegums viņam uzturēties Latvijā ir no 12. līdz 17.martam.

Uz Latviju patlaban dodoties 30-50 Nakts sardzes aktīvistu, atsaucoties uz izdevumu Deņ za dņom, ziņo igauņu medijs.

(papildināta ar pēdējām 4 rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas