Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

SC un ZZS sola opozīcijā darboties asi, bet konstruktīvi

Ārpus jaunās koalīcijas opozīcijā atstātās Saskaņas centra (SC) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas Saeimā sola darboties asi, bet vienlaikus arī konstruktīvi, nekavējot sabiedrībai patiesi nepieciešamu lēmumu pieņemšanu.

Kā ziņots, pirmdien pēc vairāku stundu garām sarunām tika nolemts, ka koalīciju veidos Zatlera reformu partija (ZRP), Vienotība un apvienība Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK). Šādā trīs partiju koalīcijā būs 56 deputāti un kā premjera amata kandidāts piedāvāts pašreizējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

"Darbosimies ļoti enerģiski, kā pienākas kārtīgai opozīcijas partijai. No vienas puses, būsim asi un principiāli, bet, no otras puses, - konstruktīvi," aģentūrai LETA solīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Viņš atzina, ka ZZS noteikti parlamentā virzīšot savas iniciatīvas, bet par konkrētiem darbiem varētu spriest pēc jaunās valdības sastāva publiskošanas. Par savu tālāko rīcību ZZS varētu spriest pirmajā jaunās frakcijas sēdē, kas notiks rīt, 12.oktobrī.

SC politiķis, pašreizējās Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs skaidroja, ka SC darbosies visnotaļ ierasti - deputāti strādās komisijās, kur tiks deleģēti attiecīgie cilvēki, kā arī regulāri tiks rosinātas nepieciešamās izmaiņas likumdošanā.

Klementjevs uzskata, ka jaunā koalīcija ir slikta, jo nav izmantotas iespējas konsolidēt sabiedrību. Turklāt ar tik minimālu balsu pārsvaru būšot sarežģīti strādāt, jo reformu veikšanai nepieciešams liels deputātu vairākums. Tāpēc SC vēl mēģinās pārliecināt Valsts prezidentu Andri Bērziņu, ka viņam jāuzstāj uz plašākas koalīcijas veidošanu.

Gan Brigmanis, gan Klementjevs aģentūrai LETA apgalvoja, ka par amatu sadali Saeimas prezidijā un komisijās neesot runāts nedz oficiāli, nedz neoficiāli.

Klementjevs uzskata, ka Saeimas komisijas vajadzētu vadīt citam politiskajam spēkam nekā tam, kas pārvalda attiecīgās nozares ministriju, jo tādējādi tiktu labāk īstenota kontrole. "Vispār Saeimas komisijas vajadzētu vadīt opozīcijai, lai varētu labāk visu kontrolēt. Ja abās pusēs būs vienas partijas pārstāvji, reāla kontrole nenotiks un komisijas vadītājs mēģinās slēpt informāciju no deputātiem," pauda politiķis.

Jaunās koalīcijas pārstāvji oficiāli par amatiem plāno sākt runāt trešdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas