Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Vaidere aicina Kirgizstānas prezidenti nodrošināt Latvijas investīciju aizsardzību

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte un Centrālāzijas delegācijas locekle Inese Vaidere, tiekoties Briselē ar Kirgizstānas prezidenti Rozu Otunbajevu, vērsa prezidentes uzmanību uz ievērojamajām grūtībām un valsts iestāžu pārkāpumiem, ar kādiem Eiropas Savienības investoriem nākas saskarties Kirgizstānā.

"Situācija ir īpaši satraucoša laikā, kad valsts jau ir nacionalizējusi vairākus privātos uzņēmumus, kuru īpašnieku vidū atrodami arī ārvalstu investori," skaidro deputāte.

Deputāte lūdza prezidenti arī skaidrot, kādēļ nav atbildētas Latvijas valsts Ārlietu ministrijas pērn iesniegtās notas un Latvijas investoru sūdzības Kirgizstānas valdībai par iespējamiem pārkāpumiem. "Es patiesi ceru, ka jaunā Kirgizstānas valdība ievēros starp Latviju un Kirgizstānu noslēgto līgumu par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību,"  prezidentei sacīja I. Vaidere.

EP deputāte arī norādīja uz korupcijas problēmām Kirgizstānā, kas, pretēji cerētajam, pēc prezidenta Bakijeva gāšanas ir pat saasinājušās, un Kirgizstānas parlamenta budžeta komisijas priekšsēdētaja izteiktajām raizēm par neskaidru ārvalstu finansiālās palīdzības un nacionalizēto uzņēmumu līdzekļu izlietojumu.

Otunbajeva izteica dziļu atvainošanos Latvijas valstij un Ārlietu ministrijai, solot vistuvākajā laikā nosūtīt rakstisku atbildi, kurā tiktu atsevišķi izanalizēts katrs konkrētais gadījums. Tomēr vienlaikus prezidente mēģināja vainot arī tos, kas it kā pagātnē sadarbojušies "ar nepareizajiem cilvēkiem", mēģinot tādejādi novērst uzmanību no jautājumu būtības - investīciju aizsardzības un vietējo un ārvalstu palīdzības līdzekļu izlietojuma problēmām.

Kā zināms, Kirgizstānas valsts atrodas uz defolta robežas, 2011. gadā sasniedzot 320 miljonu eiro budžeta deficītu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas