Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Valsts kanceleja bezmērķīgi tērējusi ES naudu

Eiropas Savienības (ES) fondu aktivitātes tiek realizētas, lai apgūtu finansējumu, nevis sasniegtu rezultātu, revīzijā par Valsts kancelejas darbu secinājusi Valsts kontrole (VK).

Kā finansējuma saņēmējs Valsts kanceleja  īsteno piecus projektus ar kopējo plānoto finansējumu 6,3 miljoni latu.

Revīzijā VK secinājusi, ka apstiprināto aktivitāšu satura izvēle un īstenošana nesniedz pietiekamu pārliecību, ka ES atbalstam ir noteiktas tās jomas, kurās vajadzība pēc ieguldījumiem ir vislielākā. VK norāda, ka pirms atbalstāmo aktivitāšu izvēles būtiski bija izvērtēt administratīvās kapacitātes stiprināšanai atbalstītā ES fondu finansējuma atdevi un ietekmi uz valsts ekonomisko un sociālo izaugsmi kopumā.

Tā, piemēram, par ES fondu līdzekļiem valsts pārvaldes vajadzībām tiek izstrādāta cilvēkresursu vadības informācijas tehnoloģiju sistēma, lai gan valsts pārvaldē nav noteikta vienota cilvēkresursu vadības politika. Tiek ieviestas kvalitātes vadības sistēmas publisko pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai, tai pašā laikā citu projektu ietvaros un funkciju auditos tiek pārskatīti publiskās pārvaldes pakalpojumi un funkcijas ar mērķi atteikties no netipiskām vai līdzīgās funkcijas centralizēt. Savukārt ES fondu tehniskās palīdzības projektā apmācības, kuru mērķis ir celt ES fondu vadībā iesaistīto institūciju personāla kvalifikāciju, vairāk balstās uz apmācāmo interesēm un vēlmēm, nevis uz mērķtiecīgu un koordinētu mācību plānošanu.

Lai veicinātu uz rezultātu vērstu ES fondu izlietojumu, VK ar Valsts kanceleju ir saskaņojusi vairāku ieteikumu ieviešanu.

Ieteikumi paredz Valsts kancelejai izvērtēt aktivitāšu uzraudzības rādītājus un to izpildes prognozes, lai noteiktu objektīvus rādītājus, kas ir izmērāmi un sasniedzami. Tāpat Valsts kanceleja ir apņēmusies veikt pasākumus, lai tiktu nodrošināta vienotas valsts pārvaldes cilvēkresursu vadības politikas izstrāde un lai tiktu pieņemti konceptuāli lēmumi attiecībā uz cilvēkresursu vadības informācijas tehnoloģiju sistēmas ieviešanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas