Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Zīle arī šoreiz būs NA premjera amata kandidāts

Tāpat kā pirms vairākām iepriekšējām Saeimas vēlēšanām arī šoreiz Nacionālās apvienības (NA) premjera amata kandidāts būs tagadējais Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle, vēsta NA.

Zīle esot gatavs nolikt Eiropas Parlamenta deputāta mandātu, ja pēc 13. Saeimas vēlēšanām Nacionālajai apvienībai uzticēs veidot valdību.

Zīle kopš 2004. gada ir Eiropas Parlamenta deputāts, pirmo reizi ievēlēts 2004. gada vēlēšanās no tolaik vēl TB/LNNK saraksta. 2011. gada jūlijā, kad izveidojās NA, Zīle kļuva par apvienības līdzpriekšsēdētāju no TB/LNNK puses. Zīle ir Eiropas Parlamenta politiskās grupas "Eiropas Konservatīvie un reformisti" Prezidija loceklis, strādā Transporta un tūrisma komitejā, kā arī Īpašajā komitejā finanšu un ekonomikas krīzes jautājumos.

Zīli kā premjera amata kandidātam NA izvirzījusi jau gadiem ilgi, sākot jau ar gatavošanos 10. Saeimas vēlēšanām, savukārt iepriekš TB/LNNK viņu kā savu premjera amata kandidātu pirmo reizi nosauca jau 2006. gadā.

Jau ziņots, ka premjera kandidātus jau ir nosaukuši vairāki politiskie spēki. ZZS tas būs tagadējais valdības vadītājs Māris Kučinskis, partiju apvienībai Jaunā Vienotība – Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš, Jaunajai konservatīvajai partijai – Rīgas domes deputāts un jurists Jānis Bordāns, partijai KPV LV – zvērinātais advokāts Aldis Gobzems, bet Latvijas Reģionu apvienībai - Edvards Smiltēns.

13. Saeimas vēlēšanas notiks 6. oktobrī.

Top komentāri

XT
X
Šobrīd, no tiem redzamākajiem VL/TB/LNNK pārstāvjiem vissakarīgākais liekas E.Šņore.....Bet noteikti, ka tur ir daudz sakarīgu, kurus neviens nevirza...un kuri tur sēž apakšās.......
Anna>no Delfu kom.
A
Tie jau latviijci: Tie kā likums visbiežak melo...Gan par vesturi, gan par sevi, gan par citiem.....
Robis
R
tad jau laikam VL/TB/LNNK hroniski trūkst gudru cilvēku, ka šādus blatmaņus virza par premjeriem....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas