Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Zīle gribētu atgriezties politikā kā ministrs stabilā valdībā vai premjera amata kandidāts

Pieredzējušais politiķis Eiroparlamenta deputāts Roberts Zīle (Nacionālā apvienība) varētu atgriezties Latvijas politikā kā ministrs stabilā valdībā, kas varētu nostrādāt četrus gadus, vai arī kā premjera amata kandidāts pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām 2014.gadā. Zīle intervijā aģentūrai BNS apliecināja, ka politikai tik drīz mieru nemetīs.

"Ja man kāds prasītu, kur tu labāk strādātu – Saeimā, Eiroparlamentā vai stabilā valdībā, es izvēlētos strādāt stabilā valdībā. Galvenais – lai jūs kā politiķis patiesi spētu kaut ko izdarīt," sacīja Zīle.

Viņš teica, ka negribētu vienkārši sēdēt Saeimā un pieņemt likumus, kuri jau iepriekš ir pieņemti un saskaņoti Briselē.

"Tad jau labāk es darbojos Eiroparlamentā nekā palaboju atsevišķus likumu rāmīšus Rīgā. Un, nedod Dievs, vēl nokļūt opozīcijā... Es pieņemu, ka Saeimā sēž cilvēki, kas šo darbu tur dara labāk," norādīja Eiroparlamenta deputāts.

Viņš gan atzina, ka varētu atgriezties Latvijas politikā, darbojoties tādā valdībā, kura var nostrādāt četrus gadus jeb pilnu sasaukuma ciklu. Zīle gan arī minēja, ka, strādājot valdībā, svarīgi ir, lai ministram aiz muguras būtu tāds politiskais spēks, kurš par to stāvēs un kritīs, turklāt aizstāvēs savu ministru pat tādos gadījumos, ja viņa viedoklis nebūs sabiedrībā populārs.

"Grūti pateikt, kā ies Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim. Ja viņš tiešām nenostrādās visus trīs gadus, tad, iespējams, nākamās koalīcijas veidošanā būs pagrieziens Saskaņas centra (SC) virzienā, kurš pašlaik nav īpaši vēlams. Katrā ziņā es ceru, ka tā nenotiks, jo īpaši, ņemot vērā SC līdera Rīgas mēra Nila Ušakova pēdējā laika rīcību saistībā ar parakstu vākšanu par referendumu krievu valodas noteikšanai par valsts valodu," pastāstīja Zīle.

Viņš arī atgādināja, ka 2014.gada vasarā ir gaidāmas Eiroparlamenta vēlēšanas, bet tā paša gada rudenī nākamās Saeimas vēlēšanas, un, ja viņa pārstāvētā Nacionālā apvienība labi tajās startētu, Zīle varētu atgriezties kā premjera amata kandidāts.

"Ja apvienībai tajās būs labas izredzes vairākuma iegūšanai un tā kopā ar partneriem varēs veidot valdību, es varētu iet arī šajā virzienā, tostarp kā Ministru prezidenta amata kandidāts. Tomēr, lai izveidotu labu komandu, nepieciešami labi cilvēki. Patlaban komandu izveidot ir ārkārtīgi grūtit," atzina Zīle.

Viņš gan piebilda, ka daudzi labi cilvēki vienkārši nevēlas iet politikā, jo tas ir nepopulāri.

"Patlaban politikā vairs nav tā pacēluma, kāds bija deviņdesmitajos gados, kad tajā darboties nāca ideālisti. Laika gaitā ir mainījusies arī attieksme pret lietām. Atceros, ka, piemēram, Andra Šķēles pirmajā valdībā 1996.gadā mēs tik tiešām izdarījām ļoti daudz nepieciešamu lietu. Tagad man atkal ir iestājies pārdomu laiks, kurā jāsaprot, kā ietekmēt procesus," klāstīja Zīle.

Viņš neplāno pamest Nacionālo apvienību un arī turpmāk būs tās biedrs.

"Mans mērķis ir uztaisīt partiju, kurai ir vairāk mērķu nekā tagad. Taisīt jaunu partiju gan es negrasos, jo aizsākt darbu jaunai partijai pašlaik ir ārkārtīgi grūti. Manuprāt, turpmāk notiks zināma pārgrupēšanās jau esošajās partijās. Piemēram, es nezinu, vai Zatlera reformu partija spēs attīstīt savu atšķirīgo pieeju no Vienotības, tādējādi ar laiku tās varētu saplūst. Savukārt Nacionālā apvienība nevarēs izdzīvot, īstenojot tikai vienu pieeju – šajā gadījumā nacionālo," sacīja Zīle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas