Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zīle: Vēlēšanu rezultāts nenosaka, ka NA ir jāvada valdība

Nacionālo apvienību Visu Latvijai! - TB/LNNK (NA) pārstāvošais eiroparlamentārietis Roberts Zīle šorīt intervijā telekanāla LNT raidījumā 900 sekundes norādīja, ka šobrīd neapsver iespēju uzņemties valdības veidošanu.

Taujāts, kādiem jābūt apstākļiem, lai viņš piekristu pretendēt uz Ministru prezidenta posteni, Zīle norādīja: "Citam vēlēšanu rezultātam. Šis vēlēšanu rezultāts nenosaka, ka NA ir jāvada. Tas ir viennozīmīgi.

Ne tikai tas, kura mums vieta, cik procenti vai vietas Saeimā, bet arī vēstījums, ko vēlētājs vēlējās.

Kā teicu - mēs gājām uz Saeimas vēlēšanām ar uzstādījumu, ka nekaunamies par saviem darbiem. Vēlētājs izlēma acīmredzami citādāk. Šajā gadījumā nevaru būt vecās koalīcijas vecā seja, jo es tāds neesmu pēc savas būtības," izteicās Zīle.

Zīles vārds reizēm izskanējis kontekstā ar frāzi "kompromisa figūra", bet pats eiroparlamentārietis sevi neredz kā "kompromisa cilvēku": "Ja kāds domā, ka esmu labākais kompromisa cilvēks, tas, ka es neapvainoju citus, nenozīmē, ka esmu kompromisu cilvēks pēc būtības. Programmatiskos jautājumos es neeju uz kompromisiem. Ja es redzu, ka man jāizpilda 10% no tā, ko es vēlos, bet 50-60 % no tā, ko nekad nebūtu darījis, es to vienkārši nedarīšu."

Zīle nesniedza skaidru atbildi, vai gribētu redzēt KPV LV virzīto un Valsts prezidenta nominēto premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu kā nākamo valdības vadītāju, bet norādīja, ka prezidentam vajadzētu būt vislabāk informētajam cilvēkam Latvijā, tādējādi, nominējot Gobzemu, viņa rīcībai vajadzētu būt balstītai izsmeļošā informācijā arī par "karsto jautājumu", proti, vai Gobzems varētu saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Kaut valdības veidošanas sarunas nonākušas zināmā strupceļā, Jaunajai konservatīvajai partijai iestājoties pret ZZS Ministru kabinetā, bet Gobzemam no sarunām izslēdzot Attīstībai/Par!, Zīle neuzskata, ka vēl būtu īstais laiks runāt par ārkārtas vēlēšanām, kamēr nav izsmeltas citas iespējas.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
Ziile buutu labaakais kompromiss shajaa situaacijaa, bet diemzheel vinjsh pats to neveelas. Vieniigais politikjis ko var respekteet tieshi par to, ka nepaardod savus soliijumus un idejas par siltu vietu pie siles. Buutu mums politikaa vairaak shaadu pragmatisku un inteligjentu cilveeku! Var piekrist vai nepiekrist vinja politiskajam virzienam, bet Ziile ir cieniijams politikjis, kas ar vaardiem un soliijumiem nemeetaajas.
Tautas Balss
T
Šodien, 13:43 Alla Borisovna Jā, principā vēlēšanu rezultāts nosaka, ka valdība ir jāvada Saskaņai, te nu Zīles kungam taisnība.==== nee, veeleeshanu rez. raada,ka nav bijis referendums par psrs okupantu palikshanu LV un nav veikta DDD un lustraacija,tad tada iebruceeju "saskaņas" bandas teema nemaz nebuutu
iespēja
i
Pašlaik labākā varētu būt tava Zīles veidotā. Domā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas