Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ārstniecības personāla piesaistei Rīgā no ES fondiem pieejami 2,55 miljoni eiro

Ārstniecības personāla piesaistei Rīgā no Eiropas Savienības (ES) fondiem pieejami 2,55 miljoni eiro, informēja Centrālajā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA).

Veselības ministrija (VM) īstenos ES fondu projektu, lai sniegtu atbalstu medicīnas personālam, kas nodrošina pacientu ārstēšanu sabiedrības veselības krīzes situācijās, un stiprinātu tā pieejamību Rīgā. 

"Darbam stacionāros, kuri ar Nacionālo veselības dienestu (NVD) ir noslēguši līgumu par veselības aprūpi, tiks piesaistītas medicīnas māsas un māsu palīgi, bet Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāžu atbalsta centros - ārstu palīgi. Atbalsts paredzēts arī ģimenes ārstu paaudžu nomaiņai," skaidroja aģentūrā.

Medicīnas māsām, māsu palīgiem stacionāros un ārstu palīgiem NMPD Rīgā, noslēdzot darba līgumus uz vismaz piecu gadu periodu, būs iespējams saņemt kompensācijas - vienreizēju kompensāciju piecu mēnešalgu apmērā un vienreizēju papildu kompensāciju vienas zemākās mēnešalgas apmērā par katru ģimenes locekli, kā arī vienreizēju uzturēšanās izmaksu kompensāciju 12 mēnešu periodam 3600 eiro apmērā.

ES fondu finansējums plānots arī ģimenes ārstu paaudžu nomaiņai Rīgā, paredzot kompensācijas par zināšanu, informācijas un pieredzes nodošanu gan pensijas vecuma ģimenes ārstiem, kas nodos savas prakses vietas, gan ģimenes ārstiem, kuri tās pārņems. Kompensācijas paredzēts izmaksāt trīs mēnešus.

Kopējais attiecināmais finansējums ir trīs miljoni eiro, tai skaitā Eiropas Sociālā fonda finansējums -2,55 miljonu eiro apmērā un valsts budžeta finansējums 450 000 eiro apmērā.

ES fondu programmu Atbalsts ārstniecības personām, kas nodrošina pacientu ārstēšanu sabiedrības veselības krīžu situāciju novēršanai izstrādājusi VM, kas arī būs projekta īstenotāja, tostarp organizēs atbalstāmo ārstniecības personu atlasi. 

VM projekta iesniegums finansējuma saņemšanai jāiesniedz CFLA līdz 18.februārim.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas