Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

BMX trasei Mežaparkā traucē mežs,lūdz valdību mainīt noteikumus

Lai arī projekts ir gatavs un nauda 160 000 latu apmērā arī iedalīta, BMX trases izveide Mežaparkā jau vairākus mēnešus stāv uz vietas. Iemesls — nepieciešams meža zemi transformēt par apbūves gabalu, taču to iespējams izdarīt tikai tad, ja teritorijai ir izstrādāts detalizēts plānojums. Tā kā tas prasa līdzekļus, kuru pašvaldībai nav, nolemts lūgt Ministru kabinetu mainīt noteikumus, lai prasības apietu.

"Valsts meža dienests uzstāj, ka tur ir mežs, kaut arī visiem skaidri redzams, ka tur meža nav," uzsver Rīgas mēra Jāņa Birka (TB/LNNK) preses sekretāre Kristīne Liepa. Arī aģentūras Mežaparks direktors Gundars Vītols (TB/LNNK) norāda, ka apmēram divus hektārus lielā teritorija Ostas prospekta un Mores ielas apkārtnē, kur agrāk bija papeļu audze, pašlaik vairāk atgādina pļavu. Tāpēc dome ierosinājusi Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai (RAPLM) piešķirt tai tiesības pašai noteikt meža zemes robežas. Tas nepieciešams arī tādēļ, lai vietām atvieglotu, piemēram, komunikāciju pievilkšanu vai ielu izbūvi. "Tagad visu sīkumu dēļ jātaisa detaļplānojums," papildina Vides departamenta direktors Askolds Kļaviņš (ZZS).

RAPLM sola savu nostāju noformulēt nedēļas sākumā. Ja grozījumus pieņems, trasi varētu izveidot mēneša laikā, apgalvo G.Vītols: "Tiek savesta smilts, atbrauc speciālists no Amerikas, un viņš ar traktoriņu tās virāžas izveido." Jau vēstīts, ka BMX trase veicinātu šī sporta veida attīstību pilsētā, jo patlaban Rīgā nav tam piemērotas vietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas