Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Āgenskalnā sprādzienā cietušās mājas iedzīvotāji sestdien paņēmuši personiskās mantas

Āgenskalnā, Rīgā sprādzienā cietušās mājas iedzīvotāji sestdien ir paņēmuši savas personiskās mantas, aģentūru LETA informēja SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) pārstāvis Krists Leiškalns.

Viņš pastāstīja, ka piektdien, demontējot Melnsila ielā sagruvušās ēkas bīstamākās vietas, tomēr radusies iespēja arī no tās izņemt iedzīvotāju mantas. 

"Arī šodien turpinājās demontāžas darbi. Tāpat visiem iedzīvotājiem ir izdevies paņem no saviem dzīvokļiem mantas," sacīja Leiškalns.

Sestdien aiznaglotas ēkas logu un durvju ailas, lai dzīvokļos nevarētu iekļūt. Tāpat vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R" sakopa sprādzienā cietušajai ēkai pieguļošo teritoriju un izveda būvgružus.

Leiškalns stāstīja, ka, pabeidzot visus darbus, apkārt ēkai uzliks pagaidu žogu.

Būveksperti sestdien apskatīja sprādzienā cietušo ēku, bet nākamnedēļ plānota padziļināta ekspertīze, pēc kuras rezultātiem varēs lemt par to, vai slēgtajā ielas posmā varēs atvērt satiksmi, skaidroja Leiškalns.

Kā ziņots, naktī uz 31.decembri notika sprādziens trīsstāvu dzīvojamajā mājā Melnsila ielā 2. Pēc sprādziena izcēlās ugunsgrēks. Cilvēki pussagruvušajā ēkā tika meklēti, periodiski organizējot klusuma brīžus, lai varētu sadzirdēt, ja zem drupām palikušie sauc pēc palīdzības. Tieši šādā veidā vienu cilvēku drupās izdevās atrast. Kopumā nelaimē ir cietuši seši cilvēki, viens gājis bojā, bet piecas personas no ēkas evakuētas.

Sprādzienā cietušajā ēkā iedzīvotāji atgriezties nevarēs, jo viena trešdaļa ēkas ir sabrukusi.

Rīgas domē izveidota darba grupa, lai veicinātu mājā notikušā gāzes sprādziena seku likvidēšanu.

Domes Mājokļu un vides departamenta pārstāve Inga Gulbe iepriekš klāstīja, ka sprādzienā cietušās mājas iemītniekiem joprojām ir iespēja izmantot pagaidu izmitināšanas vietu, un līdz šim saņemti divi iesniegumi no viena dzīvokļa iemītniekiem, taču viņi, visdrīzāk, pašvaldības piedāvāto mitekli neizmantos. Vēlāk, ņemot vērā lēmumu par mājas atjaunošanu vai nojaukšanu, iedzīvotāji var pretendēt uz pabalstu dzīvokļa atjaunošanai vai īres dzīvokli. Atbilstoši Rīgas domes saistošajiem noteikumiem, palīdzības pabalsta summa tiek noteikta līdz 10 000 eiro.

Tāpat departaments strādā ciešā sadarbībā ar Rīgas Sociālo dienestu. Ir uzrunāta viena no mājas īrniecēm, kura atbilst sociālā dzīvokļa piešķiršanas kritērijiem, par to, ka viņai uzreiz varētu piešķirt sociālo dzīvokli. Uzrunātā esot pārdomu procesā.

Zināms, ka no 12 ēkā esošajiem dzīvokļiem pieci bijuši apdrošināti. Gulbe atzina, ka namā esošais pašvaldības dzīvoklis nav bijis apdrošināts, tāpēc ir apsverams deputātu piedāvājums apdrošināt pašvaldības dzīvokļus. Taču lēmuma pieņemšanai nepieciešami precīzi aprēķini.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas