Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Gar saplaisājušajām mājām Valdemāra ielā atjauno satiksmi, bet iedzīvotājiem līdz pārbūvei atgriezties neļaus

No svētdienas pēcpusdienas Rīgā gar saplaisājušajām mājām Kr. Valdemāra ielā atjaunos satiksmi, bet iedzīvotāji ēkās varēs atgriezties tikai pēc nepieciešamo būvdarbu veikšanas bīstamības novēršanai, aģentūru LETA informēja Rīgas dome.

Rīgas pašvaldība saņēmusi būvinženiera atzinumu par bīstamajām ēkām Valdemāra ielā 117 un 119, kurā secināts, ka iespējams atjaunot satiksmi slēgtajā ielas posmā sabiedriskajam transportam un pārējiem transportlīdzekļiem, kuru svars nepārsniedz 3,5 tonnas.

Transporta kustība Valdemāra ielas posmā starp Šarlotes un Alojas ielām tiks atjaunota no svētdienas plkst.17, savukārt gājēju pārvietošanās pagaidām atļauta tikai pa ietvi ielas pretējā pusē. Pie ēkām uz ietves tiks saglabāti norobežojumi līdz brīdim, kamēr pašvaldība uzstādīs gājēju tuneli, kas nodrošinās aizsardzību pret iespējamiem krītošiem apmetuma gabaliem un ķieģeļiem. Ēkas pagalma pusē fasāde būs jānorobežo ar žogu vai jāuzstāda gājēju tunelis.

Šie ierobežojumi saglabāsies līdz brīdim, kad ēkas fasādei tiks veikta drūpošo daļu nostiprināšana vai noņemšana. Pēc tam transporta plūsmu pieļaujams atjaunot pilnā apmērā, bet pēc gada situācija atkārtoti jāizvērtē, norādīts būvinženiera atzinumā.

Rīgas pašvaldība bija pasūtījusi ēku tehnisko apsekošanu, kas ir pabeigta un saņemts atzinums par tālākajām nepieciešamajām darbībām. Pašvaldība par saviem līdzekļiem veiks nepieciešamos darbus pilnīgai satiksmes atjaunošanai un bīstamības novēršanai pie ēkas, bet iedzīvotājiem par saviem līdzekļiem būs jāpasūta projektēšana un būvdarbi ēkas ekspluatācijas atjaunošanai.

Lai iedzīvotāji varētu droši atgriezties ēkā, jāveic remontdarbi - jānostiprina vairākas saplaisājušas un deformētas ailu pārsedzes, noņemamas drūpošās daļas fasādēs, nostiprināmas vai pārmūrējamas atdalīties sākušās mūra daļas. Pirms darbu veikšanas jāizstrādā būvprojekts, bet pēc darbu pabeigšanas jāsaņem atzinums par bīstamības novēršanu no Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta. Departaments iesniegtos būvniecības dokumentus izskatīs paātrinātā kārtībā.

Lai ēku ilgtermiņā var droši ekspluatēt, gada laikā jāveic tādi darbi kā pagalma puses pamata pastiprināšana, abu garenfasāžu atjaunošana, jānostiprina un jāizpilda plaisu vietas un jāpastiprina mūris. Tāpat nepieciešams sakārtot lietusūdens novadīšanas sistēmu un pagalma pusē jāizbūvē jauna aizsargapmale. Pagrabstāvā esošās metāla sijas nepieciešams iespēju robežās attīrīt no korozijas un atbilstoši apstrādāt. Šo darbu veikšanai nepieciešams izstrādāt un saskaņot būvprojektu.

Ņemot vērā, ka iedzīvotāji joprojām nedrīkst atgriezties ēkās, pašvaldība tupinās sniegt sociālo atbalstu un palīdzību pagaidu mājvietas nodrošināšanā. Līdz šim iedzīvotājiem bija atļauts policijas pavadībā no dzīvokļiem paņemt pirmās nepieciešamības mantas.

Jau vēstīts, ka 18. februāra vakarā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma informāciju, ka divās ēkās Kr. Valdemāra ielā konstatēta bīstama deformācija, tāpēc tika pieņemts lēmums evakuēt iedzīvotājus un slēgt satiksmi ielas posmā gar šiem namiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas