Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +18 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Jauna aprēķinu metode - nerīdziniekiem par transportu nāksies maksāt vēl vairāk

Salīdzinot SIA _Rīgas satiksme _apstiprinātās cenas ar tām, ko uzņēmums norādīja šā gada septembrī, kad nāca klajā ar ideju par diferencētajām cenām, var secināt, ka nerīdziniekiem par abonementa biļetēm būs jāmaksā vēl dārgāk nekā plānots sākumā. Atsevišķās pozīcijās sadārdzinājums ir vairāku latu/eiro apmērā, vēsta Db.lv.

Rīgas domes Pasažieru komercpāravdājumu licencēšanas komisija ir apstiprinājusi pašvaldības SIA Rīgas satiksme iesniegtos sabiedriskā transporta abonementu izcenojumus eiro valūtā, kas stāsies spēkā no nākamā gada 1. janvāra. Taču septembrī, kad tika izziņotas gaidāmās, jaunās cenas, nedz Rīgas domes, nedz arī Rīgas satiksmes pārstāvji neminēja, ka tad norādītās cenas varētu vēl mainīties. Šobrīd gan Rīgas satiksme skaidro, ka iepriekš bijušas tikai plānotās cenas, kas aprēķinātas "pa tiešo", savukārt jaunās – ar "īpašu metodiku", ņemot vērā dažādus apstākļus. Savukārt Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis, runājot par cenām un to apaļošanu saistībā ar eiro ieviešanu, telefonsarunā ar Db.lv atzina, ka nerīdziniekiem cenas apaļotas "vairāk uz augšu", bet Rīgā deklarētajiem – "vairāk uz leju", uzsverot, ka nevar viennozīmīgi teikt, ka cenas apaļotas uz augšu.

Salīdzinot abus cenrāžus izriet, ka sākotnējos aprēķinos abonentu biļetes cena visos maršrutos visos transporta veidos Rīgā nedeklarētajiem iedzīvotājiem būs 71 eiro jeb 49,9 Ls, savukārt apstiprinātajā sarakstā cena norādīta 80 eiro jeb 56,22 Ls. Jāmin, ka šobrīd šādas abonementa biļetes cena ir 29,1 Ls.

Tas pats attiecas arī uz abonementa biļetēm visos maršrutos tikai darba dienām – bija plānots, ka nerīdziniekiem tās cena būs 53,6 eiro jeb 37,67 Ls, taču apstiprinātajā cenrādī maksa ir pieaugusi līdz 60 eiro jeb 42,17 Ls. Mazāks cenas pieaugums ir abonentu biļetei, kas paredzēta trīs dienām - plānoto 13,85 eiro (9,73 Ls) vietā tās cena būs 14 eiro (9,84 Ls), bet 24 stundu abonementa biļete maksās 5 eiro (3,51 Ls) iecerēto 4,6 eiro (3,23 Ls) vietā. Jāmin gan, ka vismaz vienā pozīcijā Rīgā nedeklarētajām personām būs jāmaksā mazāk, proti, abonentu biļete visos transporta veidos piecām dienām no nākamā gada maksās 16 eiro (11,24 Ls), plānoto 23,10 Ls vietā.

Arī abonentu biļetes vienā maršrutā kļūs dārgākas, proti, visām mēneša dienām biļete maksās 50 eiro (35,14 Ls) 47,6 eiro (33,45 Ls) vietā, darba dienām 40 eiro (28,11 Ls) sākumā norādīto 34,60 eiro (24,32 Ls) vietā.

Savukārt Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem pēc jaunā, apstiprinātā saraksta cenas abonentu biļetēm pat samazināsies. Piemēram, ja sākotnēji tika teikts, ka visos maršrutos visos transporta veidos biļetes cena būs 41,40 eiro (29,10 Ls), tad šobrīd cena ir samazināta līdz 40 eiro jeb 28,11 Ls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas