Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ķirsis: Tuvāko nedēļu laikā Rīgā ir labas cerības izveidot strādāt gatavu vairākumu

Pašlaik ir gana labas cerības tuvāko nedēļu laikā Rīgas domē izveidot strādāt gatavu vairākumu, kas varētu nostrādāt līdz domes pilnvaru beigām 2025.gada vidū, šodien žurnālistiem pavēstīja Jaunās vienotības (JV) politiķis, Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Vilnis Ķirsis.

Līdzīgi kā ceturtdienas sarunā ar "Latvijas attīstībai" (LA), arī šodienas sarunā ar "Gods kalpot Rīgai" (GKR) panākta konceptuāla vienošanās sadarbību. To Ķirsis apliecināja atbildē uz preses jautājumu.

"Kods Rīgai" (KR) politiķe, Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola un "Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības" (NA/LRA) politiķis, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks arī pozitīvi kā konstruktīvas un pragmatiskas novērtēja notikušās sarunas ar LA un GKR.

Ķirsis atzīmēja, ka par sadarbību notikušas sarunas arī ar vairākiem pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem, tāpat notiek saziņa atsevišķiem deputātiem no "Par/Progresīvajiem" (PP).

JV politiķis pavēstīja, ka nākamnedēļ ar potenciālajiem partneriem būs darba sesija jeb saziņas process, kurā līdz galam tiks "noslīpēts" memorands, lai to varētu parakstīt.

Kā ziņots, sarunās par jaunas valdošās koalīcijas izveidi Rīgas domē nepanākot progresu sarunās ar PP, trīs partiju bloks - JV, NA/LRA un KR - sācis sarunas ar citām "valstiski domājošajām" galvaspilsētas pašvaldībā pārstāvētajām partijām.

Pašlaik koalīcija izveide virzās uz to, lai trīs pušu kodols piesaistītu GKR, "Latvijas attīstībai" un dažu pie frakcijām nepiederošo deputātu atbalstu. Tāpat sarunās ar atsevišķiem "Par/Progresīvo" deputātiem tiekot skaidrota viņu vēlme pievienoties koalīcijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas