Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lāčplēša ielas evakuētā nama iedzīvotājus aicina vērsties Rīgas Sociālajā dienestā

Iedzīvotāji, kuri evakuēti no nama Rīgā, Lāčplēša ielā 123 B, kuram 12.oktobrī vienā no stāviem iegruva griesti, aicināti vērsties Rīgas Sociālajā dienestā.

Jau ziņots, ka 12. oktobrī četrstāvu ēkā Lāčplēša ielā, Rīgā, iebruka ceturtā stāva griesti un tika evakuēti visi iedzīvotāji.

Rīgas Domes pārstāve Lita Brice informē, ka jau 14. oktobrī Rīgas Sociālā dienesta Latgales rajona teritoriālajā centrā Krasts vērsās seši mājas iedzīvotāji, kuriem tika izsniegtas izziņas, lai varētu saņemt pārtikas pakas no Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām. Rīgas dome aicina arī pārējos nama iedzīvotājus ar iesniegumiem vērsties Rīgas Sociālajā dienestā, lai saņemtu nepieciešamo palīdzību. 

18. oktobrī Rīgas domes Mājokļu un vides departaments piecām personām ierādīja pagaidu dzīvojamās telpas un Rīgas Sociālais dienests, sadarbībā ar ilggadējiem sadarbības partneriem, biedrību Latvijas Sarkanais Krusts un biedrību Latvijas Samariešu apvienība, palīdzēja cilvēkus apgādāt ar pirmās nepieciešamības lietām.

23. oktobrī Labklājības departamentā vērsās ēkas iedzīvotāju pārstāvji, lūdzot atbalstu un palīdzību. Operatīvi sazinoties ar ēkas īpašnieka pārstāvi, Mājokļu un vides departamentu, Rīgas pilsētas Būvvaldi, Rīgas Pašvaldības policiju, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Rīgas Sociālais dienestu un novērtējot izveidojušos apstākļus kā kritiskus, tika pieņemts lēmums piešķirt iedzīvotājiem vienreizēju pabalstu krīzes situācijā pamatvajadzību nodrošināšana, izskatot katru gadījumu individuāli. Patreiz ar šādu iesniegumu vērsušies pieci šīs mājas iedzīvotāji.

Evakuētā nama iedzīvotāji aicināti rakstīt iesniegumus un noformēt dokumentus, lai Rīgas Sociālajā dienestā saņemtu pabalstu krīzes situācijā.

Pabalsts krīzes situācijā ir materiāla palīdzība, kuru Sociālais dienests, ņemot vērā krīzes situācijas radīto zaudējumu sekas vai sociālās situācijas uzlabošanai nepieciešamos izdevumus, piešķir klientam, ja tam nav tiesību saņemt valsts vai pašvaldības noteiktu citu pabalstu un/vai apdrošināšanas atlīdzību, vai tie ir nepietiekami pamatvajadzību nodrošināšanai.

Lai saņemtu pabalstu krīzes situācijā, klients trīs mēnešu laikā pēc krīzes situācijas rašanās iesniedz Sociālajā dienestā iesniegumu un dokumenta kopiju (uzrādot oriģinālu), kas apliecina krīzes situācijas faktu, kā arī citus dokumentus, kas nepieciešami lēmuma pieņemšanai. Pabalsta apmērs atsevišķi dzīvojošai personai ir līdz valsts noteiktajai minimālajai mēneša darba algai (430 eiro), ģimenei – līdz divām valsts noteiktajām minimālajām mēneša darba algām. Sociālais dienests lēmumu par pabalsta piešķiršanu un tā apmēru pieņem, pamatojoties uz sociālā darba speciālista sniegto atzinumu, izvērtējot katra klienta sociālo situāciju individuāli un ņemot vērā krīzes situācijas izraisītās sekas.

Evakuētās ēkas iedzīvotāji aicināti vērsties Latgales rajona nodaļas teritoriālajā centrā Krasts (Aiviekstes ielā 14), kā arī regulāri sazināties ar ēkas īpašnieka pārstāvjiem, lai risinātu kompensāciju u.c. jautājumus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas