Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Medicīnas māsa no Ukrainas nokārtojusi valsts valodas eksāmenu A1 līmenī

Medicīnas māsa Jūlija no Ukrainas Rīgas 1.slimnīcā sāka strādāt šā gada 27. maijā, bet jau 6.oktobrī viņa veiksmīgi nokārtojusi Latvijas valsts valodas prasmju pārbaudi, kas nepieciešama profesionālo pienākumu veikšanai. Jūlija turpina mācīties, bet nupat saņēma sertifikātu par nokārtoto A1 līmeni, informē slimnīca.

Jūlija ir priecīga strādāt savā profesijā: “Slimnīca ir tik skaista un moderna, darba kolēģi atsaucīgi, palīdz it visā. Esmu ļoti pateicīga Jums par atbalstu un laipno uzņemšanu, paldies Latvijai par sniegto atbalstu Ukrainai! Vajag novērtēt drošību un labklājību, kurā dzīvojam, pārvērtēt vērtības, lai saprastu, ka laime ir pamosties no rīta ar modinātāja zvanu, brokastot kopā ar ģimeni un doties savās ierastajās ikdienas gaitās.”

Viņa ar ģimeni ieradusies no Sumu pilsētas, kas atrodas Ukrainas austrumos, tur palikuši vecāki, tāpēc, runājot par notiekošo dzimtenē, klātesošs ir uztraukums par tuviniekiem.

Kardioloģijas un internās medicīnas klīnikas dienas stacionārā Jūlija veic procedūru māsas pienākumus, t.i. visa veida injekcijas, asins paraugu noņemšanu, cukura līmeņa asinīs noteikšanu ar glikometru, intravenozo katetru ielikšanu, u.c. Klīnikas virsmāsa Nataļja par Jūliju saka:”…saulīte mūsu! Akurāta, centīga, atsaucīga, māk darīt visu, kas māsai nepieciešams. Kolektīvā iejutās ātri, esam laimīgi par šādu kolēģi!”

Rīgas 1.slimnīca ir Rīgas valstspilsētas pašvaldības kapitālsabiedrība, kas pilda pašvaldības autonomo funkciju – nodrošina veselības aprūpes pieejamību, veicina iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu.

Šobrīd slimnīca ir darba devējs 16 Ukrainas pilsoņiem, tai skaitā 5 dažādu specialitāšu ārstiem, 2 ārstu palīgiem, 3 medicīnas māsām, 5 sanitāriem, 1 darbiniekam inženiertehniskajā nodaļā. Papildus, izglītības dokumentu apstiprināšanu vēl gaida neirologs, fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts, kurš Rehabilitācijas klīnikā varētu sniegt gan ambulatoras konsultācijas, gan strādāt ar dienas stacionāra pacientiem.

Pieņemot darbā Ukrainas ārstus, slimnīca ir nodrošinājusi to veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, uz kuriem līdz šim pacientiem ilgstoši bija jāgaida rindā. Veicot pierakstu, pacienti tiek informēti, ka šie ārsti patstāvīgi var sazināties tikai krievu vai ukraiņu valodās, vienlaikus noskaidrojot, vai pacientam komunikācijai ar attiecīgo ārstu būs nepieciešams tulks. Līdz šim par Ukrainas speciālistu sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem esam saņēmuši tikai pateicības, jo slimnīcā strādājošie ārsti no Ukrainas, līdzīgi kā medicīnas māsa Jūlija, apgūst valsts valodu un, dažs vairāk, cits mazāk, bet visi cenšas runāt latviski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas