Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +21 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Nedaudz samazinājušies rīdzinieku parādi par komunālajiem pakalpojumiem

Laikam kļūstot aukstākam, nedaudz uzlabojusies rīdzinieku aktivitāte parādu segšanā - novembra beigās pašvaldības SIA Rīgas namu pārvaldnieks klientu parādi par komunālajiem pakalpojumiem sarukuši par 8%, sasniedzot 18,5 miljonus latu salīdzinājumā ar 20 miljoniem šā gada augustā.

Rīgas namu pārvaldnieka preses sekretārs Krists Leiškalns norādīja, ka rīdzinieki aktīvāk seguši apkures parādus, taču šī tendence, visticamāk, nebūs paliekoša, un tuvākajā laikā parādu summa varētu atkal pieaugt, jo sākusies kārtējā apkures sezona un iedzīvotāji drīzumā saņems pirmos rēķinus par siltuma piegādi.

Jau ziņots, ka, laikam kļūstot aukstākām, AS Rīgas siltums novērojis lielāku aktivitāti gan parādu kārtošanā, gan to klientu vidū, kas nebija vēlējušies pieslēgt apkuri.

Oficiāli apkures sezona Rīgā tika sākta 17.oktobrī, kad apkurei bija pieslēgta lielākajai daļai AS Rīgas siltums klientu. Rīgas siltums piegādā siltumenerģiju 5169 dzīvojamiem namiem un 2182 nedzīvojamām ēkām.

Rīgas namu pārvaldnieks apsaimnieko ap 4300 Rīgas dzīvojamo namu. Lai segtu rīdzinieku apkures parādus un tādējādi nodrošinātu apkures pieslēgšanu visos mājokļos, uzņēmums oktobra sākumā aizņēmies DNB bankā piecus miljonus latu.

No 20 miljonu latu parādu summas augustā aptuveni četri miljoni latu bija apkures parādi, vairāk nekā divi miljoni - parāds par ūdeni, bet pārējo summu veidoja mazākas parādsaistības par citiem pakalpojumiem, no kuriem lielākās summas ir ap 200 000 latu.

Jau rakstīts, ka Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) informācija liecina, ka vairāk nekā 40% iedzīvotāju nevar laikus samaksāt par siltumu, jo apkures tarifi nav samērojami ar viņu ienākumiem. Septembra sākumā tika lēsts, ka Latvijas iedzīvotāju kopējais parāds par apkuri varētu būt apmēram 30 miljoni latu. Pēc LPS aplēsēm, parādi par komunālajiem maksājumiem ir 1,25 mēnešu maksājumu apmērā. Turklāt pusei parādnieku ir arī hipotekārie kredīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas