Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

PTAC uzdod slēgt bīstamu vides objektu Rīgā - šūpoles Vērmanes dārzā

Dažas dienas pēc tam, kad bīstamības dēļ ierobežota vides objekta izmantošana Doma laukumā, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) uzdevis slēgt arī vides objektu - šūpoles Vērmanes dārzā, aģentūru LETA informēja PTAC Patērētāju atbalsta, sabiedrības informēšanas un komunikāciju daļas vadītāja Sanita Gertmane.

Ņemot vērā izskanējušo informāciju par nopietnajām traumām, kas gūtas Vecrīgā izvietotajā mākslas objektā, kā arī lai novērstu turpmāko savainojumu riskus bērniem, PTAC ceturtdien veica pārbaudes Vērmanes dārzā un Doma laukumā, kuru laikā konstatētas nopietnas drošuma problēmas un riski, atzina Gertmane.

Tika konstatēts, ka Vērmanes dārza šūpošanās iekārtai, ņemot vērā šūpoļu augstumu un potenciālo krišanas augstumu, zem šūpolēm ir neatbilstošs triecienu slāpējošais segums. 

Ņemot vērā, ka šūpoles izvietotas savstarpēji nelielā attālumā viena no otras, pastāv iespēja, ka šūpoļu izmantotājs var savainoties pret metāla konstrukcijām, vai apmeklētāji savstarpēji. 

Tāpat nav pietiekami nostiprināti šūpoļu pamati, kā arī daļas šūpoļu tekstilizstrādājumu piekares stiprinājumu jau bija bojāti.

Tādēļ PTAC uzdeva Rīgas pašvaldībai nekavējoties norobežot vai demontēt Vērmanes dārza šūpošanās iekārtu, kas esot izpildīts. 

PTAC uzdevis apzināt un apsekot arī citas līdzīgas instalācijas un pārliecināties, ka tās atbilst drošuma prasībām.

Centrs arī pārliecinājies, ka Doma laukuma šūpošanās iekārtas ir padarītas nekustīgas un apdraudējumi ir novērsti.

PTAC norāda, ka arī mākslas vides objektiem un instalācijām, kas var būt pievilcīgi bērniem kā rotaļāšanās iekārtas, ir jāatbilst drošuma prasībām.

Kā ziņots, pēc saņemtā ziņojuma, ka Doma laukuma vides objekta "Kopā pie Doma" kustīgais elements - "šūpoles", iespējams, ir nedrošs apmeklētājiem, otrdien tika ierobežota tā izmantošana. 

Patlaban objekts ir nofiksēts un draudus drošībai nerada, arī Rīgas dzimšanas dienas pasākumu laikā objekts būs statisks un pēcāk tiks lemts, vai atjaunot ierobežotu kustību. 

Papildus pie vides objekta izvietotas drošības norādes, kas cilvēkus aicina būt piesardzīgiem un lietot to atbildīgi. 

Objekta drošība ir testēta pirms objekta nodošanas ekspluatācijā, un testi parādīja, ka piesardzīgi to ekspluatējot, objekts ir drošs, skaidroja domē.

Rīgas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departaments rīkoja metu konkursu vides mākslas objektu izveidei Vecrīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas