Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rīgā šķūnīšus ar nodokli neapliks; noteikti papildus atvieglojumi NĪN maksātājiem

Rīgas dome likumā noteiktajā kārtībā ir sagatavojusi un tuvākajā laikā pieņems pašvaldības saistošos noteikumus "Par nekustamā īpašuma nodokli Rīgā 2012. gadā", kas paredz nekustamā īpašuma nodokļa aprēķinam par zemi 2012. gadā noteikt nodokļa pieauguma ierobežojumu 25% apmērā, kā arī neaplikt ar nekustamā īpašuma nodokli dzīvojamo māju palīgēkas, izņemot garāžas, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Taču ar nekustamā īpašuma nodokli ir paredzēts aplikt inženierbūves – laukumus, kas tiek izmantoti kā transportlīdzekļu maksas stāvlaukumi, kā arī ar paaugstinātu nodokli tiks apliktas vidi degradējošas, sagruvušas vai cilvēku drošību apdraudošas būves.

Saskaņā ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu noteikšanas kārtība Rīgā",  aprēķinot nodokli,  tiks piemēroti atvieglojumi atsevišķām nodokļa maksātāju kategorijām no 25% - 90 % apmērā.

Saistošie noteikumi ir papildināti ar jaunām nodokļa maksātāju kategorijām, kurām, sākot ar 2012. gadu,  piešķirami nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi. Saskaņā ar minētajiem grozījumiem nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus par zemi un dzīvojamām mājām un to daļām, telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru funkcionālā izmantošana ir dzīvošana, kā arī telpu grupām, kuru funkcionālā izmantošana ir saistīta ar dzīvošanu, turpmāk varēs saņemt arī 1. vai 2. grupas invalīdi un personas, kurām ir kopīga deklarētā dzīvesvieta ar bērnu invalīdu, 1. vai 2. grupas invalīdu, kurš ir šīs personas bērns, mazbērns, brālis, māsa, vecāki vai vecvecāki. Savukārt personām, kuru zeme vai zemesgabala daļa tiek izmantota pašvaldības izglītības, sporta, kultūras un sociālo iestāžu darbības nodrošināšanai, turpmāk tiks piemērots nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojums 90% apmērā, iepriekš noteikto 70% apmērā.

Plānots, ka arī ar paaugstinātu nodokli – 3% apmērā no zemes kadastrālās vērtības –  tiks apliktas vidi degradējošas, sagruvušas vai cilvēku drošību apdraudošas būves jeb tā saucamie grausti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas