Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas dome nomaina Satiksmes departamenta nosaukumu, bet atliek tā reorganizāciju

Rīgas dome šodien nolēma no 1.septembra mainīt Satiksmes departamenta nosaukumu uz Ārtelpas un mobilitātes departamentu, bet atlika tā reorganizāciju.

LETA jau ziņoja, ka departamenta reorganizācija bija ieplānota līdz 1.septembrim, bet pēc Rīgas mēra Viļņa Ķirša (JV) un frakcijas "Jaunā vienotība" ierosinājuma Finanšu un administrācijas lietu komiteja uzdeva pilsētas izpilddirektoram sagatavot grozījumus domes lēmumā par Satiksmes departamenta reorganizāciju, reorganizāciju atliekot un veicot to ilgākā laikā.

Departamenta reorganizācija notiks pakāpeniski, līdz nākamā gada martam tam pievienojot aģentūru "Rīgas gaisma" un noslēdzot reorganizāciju 2025.gada 1.septembrī.

Izpilddirektoram līdz 2025.gada 3.februārim uzdots veikt atlikušo Rīgas valstspilsētas pašvaldības iestāžu funkciju auditu un nepieciešamības gadījumā grozīt Rīgas domes lēmumu.

Kā iepriekš skaidroja Ķirsis, šogad Rīgā plānots beigt vairākus lielos satiksmes infrastruktūras projektus, piemēram, Austrumu maģistrāli un Brasas tiltu. Līdz ar to esot svarīgi, lai Satiksmes departamenta pārstāvji, kuri ir atbildīgi par šo projektu pabeigšanu, tos arī pabeigtu, nevis tiktu izveidota cita struktūra un projektu īstenošana būtu apdraudēta.

Tas varētu radīt risku pašvaldībai zaudēt Eiropas līdzekļus, kas piešķirti šiem projektiem.

Neesot īstenota arī reorganizācijai piesaistīto konsultantu ieteiktā Satiksmes departamenta kapacitātes stiprināšana. Piešķirtās papildu 14 darba vietas departamentā neesot aizpildītas.

Jauno departamentu plānots veidot, apvienojot Satiksmes departamentu ar aģentūru "Rīgas gaisma", pievienojot tam arī Publiskās infrastruktūras attīstības pārvaldi un Teritorijas labiekārtošanas pārvaldi, kā arī no Mājokļu un vides departamenta pārceļot funkcijas saistībā ar ārtelpas objektu un elementu uzturēšanu.

Vienlaikus Satiksmes departaments tā kompetencē esošos uzdevumus saistībā ar satiksmes infrastruktūras stratēģisko plānošanu nodotu Pilsētas attīstības departamentam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas