Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rubika partija grib revidēt Kara muzeja ekspozīciju

Latvijas Sociālistiskā partija (LSP) pieprasījusi Latvijas Kara muzejam aizvākt no ekspozīcijas 1998.gadā sociālistu rīkota mītiņa fotogrāfiju parakstu un atvainoties par "informācijas melīgo saturu", pretējā gadījumā draudot ar tiesu darbiem, raksta Latvijas Avīze.Ar 10.janvāri datēto vēstuli parakstījis LSP priekšsēdētājs un Eiropas Parlamenta deputāts Alfrēds Rubiks.

Sociālistu dusmas izraisījušas fotogrāfijas un anotācija vēl 1999.gadā iekārtotajā ekspozīcijā muzeja 4.stāvā. 1998.gada 14.maijā Vērmanes dārzā LSP bija organizējusi krievu skolu jauniešu mītiņu, lai protestētu pret Saeimā ierosinātajiem grozījumiem likumā, kas paredzēja latviešu valodu kā mācību valodu visās Latvijas augstskolās. Mītiņš izvērtās skaļā un agresīvā pasākumā, kura dalībnieki gan pieprasīja krievu valodai otrās valsts valodas statusu, gan pauda savu nepatiku pret latviešu valodas mācīšanu. Ekspozīcijā redzamas vairākas sociālistiem acīmredzot netīkamas fotogrāfijas no šī mītiņa."Pieprasām no Latvijas Kara muzeja administrācijas nekavējoties aizvākt nepamatotos norādījumus uz LSP un sniegt mums paskaidrojumu attiecībā pret augstāk minētās ekspozīcijas informācijas melīgo saturu, kā arī oficiāli atvainoties LSP sakarā ar publiski paustu nepatiesu viedokli par LSP politiku starpnacionālo attiecību jomā Latvijā. Šo prasību neizpildīšanas gadījumā atstājam sev tiesības vērsties tiesā, lai atjaunotu patiesību un saņemtu kompensāciju par LSP politiskās reputācijas graušanu," teikts vēstulē. Rubikieši apgalvo, ka partija "nekad" nav organizējusi mītiņus pret latviešu valodu, ka ekspozīcijā attēloto notikumu laikā LSP savas jaunatnes organizācijas neesot bijis, tāpēc "nekādi pasākumi, kurus organizēja "jaunatnes grupa", nevarēja notikt". Fotogrāfijās redzamā simbolika tāpat neattiecoties uz LSP un nevienā no fotogrāfijām neesot šīs partijas biedru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas