Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sadarbosies ostu ilgtspējas, enerģētikas un digitalizācijas jomā

Rīgas osta kļuvusi par vienu no četru jūru ostu apvienības dibinātājām, parakstot kopēju sadarbības deklarāciju ar Kartahenas (Spānija), Triestes un Monfalkones (Itālija) un Ziemeļjūras (Beļģija, Nīderlande) ostām. Deklarācija paredz stiprināt ostu darbu ilgtspējas, enerģētikas, digitalizācijas un Eiropas transporta jomā, izveidojot vidēja lieluma Eiropas ostu tīklu, lai dalītos ar uzkrātajām zināšanām un pieredzi, kā arī veicinātu operatīvo sadarbību starp ostām. Ar deklarāciju izveidotā apvienība ir atvērta, un tai tiek aicinātas pievienoties arī citas ostas.

“Eiropā vidēja lieluma ostām ir tās pašas prasības un izaicinājumi, kas lielajām pasaules mēroga ostām, bet ievērojami mazāk resursu, lai sasniegtu Eiropas izvirzītos mērķus un risinātu ar ģeopolitiku un globālajām nozares pārmaiņām saistītos jautājumus. Kopīgi ar partnerostām esam definējuši vidēja lieluma ostas pamatnostādnes, kā arī apzinājuši izaicinājumus un jomas, kurās mums būtu nepieciešams sadarboties, lai sasniegtu vislielāko sinerģijas efektu,” uzsver Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš.

Sadarbības ietvaros ostas apmainīsies ar zināšanām, pieredzi un labās prakses piemēriem enerģētikas jomā, tostarp atjaunojamo energoresursu ražošanā un izmantošanā ostās, kā arī vides pārvaldībā un ilgtspējīgā ostu apsaimniekošanā. Tāpat kopējā ostu tīklā tiks stiprināta katras ostas  konkurētspēja, veicinot kravu plūsmu starp ostām un daloties zināšanās par ostas procesu digitalizāciju, ostas kopienas sistēmām (PCS) un satiksmes vadību. Vēl viens svarīgs mērķis ir sadarbība finansējuma piesaistē un kopīga piedalīšanās Eiropas projektos, īpaši ilgtspējas, enerģētikas, viedo tehnoloģiju un Eiropas transporta tīkla jomās.

Vienlaikus ostu sadarbība palīdzēs kopīgi sasniegt Eiropas izvirzītos mērķus, īpaši Eiropas zaļā kursa īstenošanā un pakotnes “Fit for 55” prasību izpildē, alternatīvo degvielu infrastruktūras izveidošanā, atjaunojamo un zema oglekļa satura degvielas izmantošanā jūras transportā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas