Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sarunās par koalīciju Rīgā Par/Progresīvie piedāvā "atdot" Sociālo komiteju, lai panāktu vicemēru skaita samazināšanu

Par/Progresīvie (PP) piedāvā pašu vadītās Sociālo jautājumu komitejas "atdošanu" topošās koalīcijas partneriem, lai Rīgas domē panāktu vicemēru skaita samazināšanu līdz vienam, šodien žurnālistiem pavēstīja galvaspilsētas PP frakcijas priekšsēdētājs Mārtiņš Kossovičs.

PP piedāvājums paredz, ka viņu pašlaik vadītā Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja nonāktu "Kods Rīgai" (KR) atbildībā.

Savukārt "Jaunās vienotības" (JV) PP piedāvāto Pilsētas attīstības komiteju "Par/Progresīvie" aicina vadīt "Nacionālajai apvienībai/Latvijas Reģionu apvienībai" (NA/LRA) un līdz ar to Attīstības komitejas vadību uzņemties pašreizējam vicemēram Edvardam Ratniekam (NA/LRA).

PP šo piedāvājumu par abām komitejām izteica šodien četru pušu sarunās ar mērķi, lai Rīgā paliktu tikai viens vicemērs pašreizējo trīs vicemēru vietā. Vicemēra amats tad varētu pienākties PP, ņemot vērā, ka pārējo trīs pušu bloks varētu virzīt Rīgas mēra kandidātu.

Kā ziņots, Rīgas domes koalīcijas izveides sarunās JV kā kompromisu PP piedāvā "atdot" "Par/Progresīvajiem" Pilsētas attīstības komitejas vadītāja amatu, pirmdien žurnālistiem pēc divpusējām sarunām ar PP sacīja JV politiķis, galvaspilsētas priekšsēdētāja amata izpildītājs Vilnis Ķirsis.

Jau vēstīts, ka visas kādreizējās koalīcijas frakcijas paziņojušas, ka neviena politiskā spēka interesēs nav ārkārtas vēlēšanas, līdz ar to notiek sarunas, lai vienotos par turpmāko sadarbību.

Koalīcijas šķelšanās notika pēc konflikta par Satiksmes departamenta darba izvērtēšanu. Konflikta rezultātā mērs Mārtiņš Staķis (PP) paziņoja par atkāpšanos no Rīgas mēra amata.

JV, NA/LRA un KR ir izveidojuši 20 balsu bloku, tāpēc viņu pusē esot iniciatīva piedāvāt Rīgas mēra amata kandidātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas