Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Staķis: Covid-19 izplatības ierobežošanai būtu jāaizliedz protesta akcijas

Covid-19 izplatības ierobežošanai būtu jāaizliedz protesta akcijas, uzskata Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (APP).

Politiķis uzsvēra, ka vārda brīvība ir būtiska, taču, vērtējot sestdien notikušos protesta pasākumus, kļuvis skaidrs, ka pasākumu rīkotāji ne tikai nevarēja, bet arī negribēja ievērot ierobežojumus.

Staķis informēja, ka šodien Rīgas sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sēdē tika izanalizēta 12.decembrī rīkoto protesta pasākumu norise un tiesībsargājošo iestāžu darbība. Viņš uzskata, ka policija ir strādājusi profesionāli un izpildījusi galveno uzdevumu - nepieļaut agresiju un provokācijas.

Viņaprāt, viens no reālākajiem risinājumiem, domājot par līdzīgiem pasākumiem nākotnē, ir vērsties pie valdības un lūgt noteikt piketu pilnīgu aizliegšanu.

Ņemot vērā, ka atsevišķu pasākumu rīkotāji apzināti neievēro ne pulcēšanās ierobežojumus, ne valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības, kas nopietni apdraud sabiedrības veselību un drošību, Rīgas dome aicinās valdību ārkārtējās situācijas laikā noteikt papildus ierobežojumus piketu, sapulču un gājienu rīkošanā.

"Sestdien to redzēja visi, ka organizētāji ne tikai nevarēja, bet arī negribēja nekādā veidā ierobežot šos piketus. Viņi labi zināja, ar ko riskēs, un apzināti gāja uz pārkāpumiem. Tas notika nedēļas nogalē, kurā vēsturiski reģistrēti visvairāk miršanas gadījumi," norādīja komisijas vadītājs, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

Pilsētas mērs uzsvēra, ka gan Valsts policija, gan Rīgas pašvaldības policija bija uzdevumu augstumos - strādāja pēc plāna un panāca, lai situācija neeskalētos, izvairoties no agresijas un provokācijām.

"Mūsuprāt, viens no reālākajiem risinājumiem, domājot par nākotnes piketiem, ir tomēr vērsties pie valdības un, līdzīgi kā pavasarī, lūgt noteikt sapulču, gājienu un piketu aizliegumu," teica Staķis.

Ja Ministru kabinets šādu lēmumu nepieņems, Rīgas pašvaldība prasīs no pasākumu rīkotājiem ievērot noteiktos ierobežojumus un gadījumā, ja šī prasība tiks ignorēta, pašvaldība pasākuma rīkošanu var arī liegt, teica Staķis.

Savukārt Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass informēja, ka 12.decembra pasākumos tika izmantotas visdažādākās videoierīces un pasākumi tika filmēti gan no auto, gan no droniem, fiksējot dažādus pārkāpumus.

Ir iegūts liels videoierakstu daudzums, kas ļaus sniegt atbalstu Valsts policijai, lai atklātu un fiksētu pārkāpējus.

Viņš atzīmēja, ka pašlaik ir ierosinātas divas administratīvās lietas pret 11.novembra krastmalā notikušā pasākuma organizatoriem, kā arī viena pret Brīvības laukumā notikušā pasākuma organizatoriem.

Kā ziņots, 12.decembrī Rīgā notika divi protesta pasākumi, kuru laikā tika pārkāpti vairāki Covid-19 ierobežošanas pasākumu noteikumi, tostarp pasākumos piedalījās vairāk nekā 25 cilvēki un viņi neievēroja distancēšanos.

Likumsargi centās iedzīvotājus izklīdināt ar skaļruņos atskaņotiem aicinājumiem nepulcēties un nekavējoties izklīst, pretējā gadījumā solot saukt pie likumā paredzētās atbildības.

papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas