Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vairākumu meklējot: Burovs runās ar deputātu bloku Rīgai!

Meklējot vairākumu koalīcijai, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) plāno runāt ar viņa atstādināšanu pie konkrētiem nosacījumiem atbalstīt solījušo deputātu bloku Rīgai!, izriet no politiķa sacītā aģentūrai LETA.

Burovs teica, ka, vācot parakstus par viņa atstādināšanu, opozīcija "atvieglojusi" mēram darbu, jo viņam nebūs jātērē laiks, runājot ar visiem domē pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem.

"Ir skaidrs, ka ar tiem, kuri ir parakstījušies, man nav jēgas runās. Es neplānoju sašķelt opozīciju, es varbūt vēlreiz uzdošu jautājumu frakciju vadītājiem, lai saņemtu konkrētu atbildi, bet tas arī viss," sacīja mērs.

Pēc viņa teiktā, patlaban viņš vēl ne ar vienu domnieku par jaunas koalīcijas veidošanu runājis nav, taču plāno tikties ar deputātu bloku Rīgai!. To, vai viņš ir gatavs bloka pārstāvjiem piedāvāt ieņemt kādus amatus, Burovs nekomentēja, sakot, ka "grib redzēt viņu nostāju un politisko atbildību".

To, kad varētu tikt sasaukta opozicionāru rosinātā sēde, viņš pagaidām komentēt nevarēja.

Kā ziņots, Rīgas domes opozīcijas partijas ceturtdien savākušas nepieciešamos 20 parakstus, lai rosinātu Rīgas mēra atstādināšanu. Saskaņā ar likumu Par pašvaldībām, sēdi par neuzticības izteikšanu priekšsēdētājam ir jāsasauc divu nedēļu laikā.

Rīgas domē esošais deputātu bloks Rīgai! solījis atbalstīt opozīcijas rosināto Burova atstādināšanu, ja opozīcija izvirzīs savu mēra kandidātu, to aģentūrai LETA apliecināja deputātu bloka vadītājs Oskars Putniņš.

Viņš pauda, ka viņa personīgais viedoklis par situāciju ir kritisks, tomēr, ja opozīcija izvirzīs savu mēra kandidātu un piedāvās reālus priekšlikumus saistībā ar Brasas tiltu un atkritumu jautājumu, tad deputātu bloks atbalstīs opozīcijas mēru. Savukārt, ja opozīcija turpinās "šīs nesaprotamās spēlītes" un turpinās "laist pa riņķi ārkārtas vēlēšanas", kā arī nebūs gatava uzņemties darbu Rīgas domē, tad sadarbība nesanākšot.

Tikmēr pats Burovs trešdien norādīja, ka vienas vai divu nedēļu laikā cer nodrošināt Rīgas domes koalīcijai vairākumu, jo pretējā gadījumā gatavs atkāpties no amata un gatavoties Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām.

Rīgas domē mazākuma koalīciju patlaban veido Saskaņa un Gods kalpot Rīgai, kuriem ir 28 deputātu balsis. Opozīcijai ir 24 balsis - astoņas no partijas Latvijas attīstībai, septiņas no Jaunās konservatīvās partijas, piecas no Nacionālās apvienības Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK un četras no Vienotības.

Vēl domē ir astoņi neatkarīgie deputāti. Neatkarīgo deputātu frakcijā apvienojušies četri no Saskaņas izslēgtie domnieki, deputātu blokā Rīgai! darbojas no Latvijas attīstībai izslēgtais Putniņš, kā arī kādreizējie JKP biedri Imants Keišs un Druvis Kleins. Tāpat domē strādā deputāte Baiba Broka, kura apturējusi savu darbību VL-TB/LNNK.

Rīgas domē koalīcija izjuka šonedēļ, kad ar deputātu balsu vairākumu no amata tika atstādināts vicemērs Vadims Baraņņiks.

 

Top komentāri

no malas skatoties
n
Kad beidzot novāks ušakova bandas locekļus no Rīgas !!!~
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas