Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Aptieku biedrība: Zāļu tirdzniecība veikalos padarītu medikamentus par ikdienišķu preci

Aptieku biedrība kategoriski iebilst pret atsevišķu tirgotāju ierosinājumu atļaut bezrecepšu zāļu tirdzniecību veikalos un benzīntankos. 

"Tas veicinātu neracionālu un pārmērīgu zāļu lietošanu, padarot zāles par ikdienišķu preci, līdzīgi kā maize vai piens. Zāļu nepareizas, neracionālas un pārmērīgas lietošanas  sekas var būt ļoti bēdīgas.  Minētā iemesla dēļ arī aptiekās normatīvie akti liedz izvietot bezrecepšu zāles pašapkalpošanās zonās. Aptieku biedrība saskata papildus riskus, ka arī bērni varētu brīvi iegādāties zāles," portālam Diena.lv norādīja Aptieku biedrības valdes priekšsēdētāja Agnese Ritene.

"Zālēm jau vēsturiski ir sava vieta – aptieka. Aptiekā ir speciālists, kurš lieliski pārzina zāles – farmaceits. Latvijā ir aptuveni 800 aptieku un aptuveni 100 aptieku filiāles laukos. Ļoti daudzos veikalos vai to tuvumā ir aptiekas. Nav nekāda pamata apgalvojumiem par aptiekas pieejamības problēmu. Turklāt Latvijā ir 24 diennakts aptiekas. Latvijas aptieku darbība ir ļoti stingri regulēta un uzraudzita un pacienti var būt pārliecināti par zāļu kvalitāti un autentiskumu. Pats galvenais -  aptiekās ir nodrošināts  personāls ar atbilstošu izglītību – farmaceiti un farmaceitu asistenti, kuri spēj izvērtēt pacienta simptomus un zāļu nepieciešamību. Zāles satur iedarbīgas vielas, un to izvēlē vienmēr jājautā speciālista padoms," uzskata A.Ritene.

Jau ziņots, ka vairāk nekā puse jeb 53% respondentu lielveikalus uzskata par kopumā piemērotām vietām bezrecepšu medikamentu tirdzniecībai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē