Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Bērziņš: Krievijas politiķi nav pašnāvnieki, kas vēlētos sākt karu ar NATO

Kara starp pasaulē lielāko un spēcīgāko aizsardzības aliansi NATO un Krieviju nebūs, jo NATO spēj tikt galā ar tai uzticētajiem uzdevumiem, intervijā aģentūrai LETA un aizsardzības portālam Defence Matters pauda Latvijas vēstnieks NATO Indulis Bērziņš.Vēstnieks skaidroja, ka pašlaik alianse jūt lietu atbildību, jo no tā, kādā veidā NATO spēs reaģēt uz pašreizējiem izaicinājumiem, tostarp migrācijas krīzi un notikumiem Ukrainā un Sīrijā, lielā mērā būs atkarīgs arī tas, kādā pasaulē mēs visi dzīvosim.

"Redziet, realitāte ir tāda, ka NATO tiešām ir griba nodrošināt stabilitāti, un jāsaka, ka tas arī dod ievērojamu pienesumu dalībvalstu attīstībai, arī ekonomikai un investīcijām," sacīja Bērziņš.Vaicāts, cik labi NATO spēj tikt galā ar šiem izaicinājumiem, vēstnieks uzsvēra -, ja alianse ar šiem izaicinājumiem nespētu tikt galā, mēs saredzētu karu starp NATO un Krieviju. "Tomēr, kā mēs varam redzēt, šāda kara nav, un paldies Dievam, ka tā. Ja man jāsaka atklāti, es arī neuzskatu, ka šāds karš būs, jo NATO spēj tikt galā ar uzticētajiem uzdevumiem. Miera apstākļos mūsu pamatuzdevums, kas attiecas uz šo reģionu, ir atturēšanas politikas ieviešana, ar kuru mēs labi tiekam galā," viņš sacīja.Par pierādījumu tam vēstnieks minēja, ka mūsu valstis dzīvo mierā, attīsta savas ekonomikas un risina dažādas problēmas, ar kurām saskaras Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalstis. "Tas ir tikai normāli, problēmas ir katram, jo NATO nav zāles pret visām slimībām," sacīja Bērziņš, atkārtoti uzsverot, ka kara starp NATO un Krieviju nebūs, jo Krievijas politiķi ir pietiekami gudri."Viņi visi, kā paši uzskata, rūpējas par valsts drošību. Nedomāju, ka Krievija būtu drošībā, sākot karadarbību ar kādu NATO dalībvalsti, tātad ar visu aliansi kopumā. Tādā gadījumā tiktu iedarbināts līguma piektais pants, kas nosaka, ka uzbrukums vienai dalībvalstij vai valstu grupai ir uzbrukums visām dalībvalstīm. Līdz ar to visas NATO dalībvalstis, tajā skaitā ASV, Lielbritānija, Francija un Vācija, sniegtu palīdzību agresijas upurim," sacīja vēstnieks, skaidrojot, ka Krievijas politiķi nav pašnāvnieki, kas kopā ar pārējo pasauli vēlētos iet bojā kodolkarā."Viņi nav pašnāvnieki, kas vēlētos sākt karu ar pasaulē spēcīgāko aizsardzības organizāciju. NATO spēj sniegt pietiekami skaidrus signālus Krievijai, ka jau pieminētais piektais pants ir, bija un būs. Mēs rūpējamies par visām alianses dalībvalstīm, tostarp pašu mazāko, kā arī tām, kuras atrodas blakus Krievijai. Mēs arī sūtām skaidru signālu, ka Latvijas gaisa telpa ir arī NATO gaisa telpa. Latvijas teritorija ir arī NATO teritorija," sacīja diplomāts.Viņš arī norādīja, ka no šī viedokļa mēs varam justies droši, taču 100% garantiju nevarot sniegt neviens. "Varbūt vienīgi Dievs," rezumēja vēstnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik klusai jābūt Vecrīgai?

Vasarā līdz ar āra kafejnīcu darbību un brīvdabas pasākumu norisi aktualizējas jautājums par to, kā sabalansēt izklaides biznesa un iedzīvotāju intereses, vienlaikus arī veicinot tūristu piesaisti.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē