Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Bērziņš: Referendums par referendumu nav vajadzīgs

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) iniciētais referendums par likuma grozījumiem saistībā ar tautas nobalsošanas kārtības maiņu nav vajadzīgs, intervijā LNT raidījumam 900 sekundes otrdien atzina Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Jautāts par ZZS ideju savākt nepieciešamos 34 deputātu parakstus, lai rosinātu tautas nobalsošanu, A.Bērziņš atzina: "Opozīcijai ir kaut kas jādara, sevišķi cita veida sevi parādīt opozīcijas partijām nav, tāpēc partija arī aktīvi rīkojas". Taču, viņaprāt, pašlaik jauns referendums nav nepieciešams.

Valsts prezidents uzsvēra, ka ZZS vēl nav savākuši nepieciešamos 34 parakstus, kas nepieciešami referenduma rosināšanai. "Vēlos dzirdēt ZZS motivāciju referenduma rīkošanai," sacīja A.Bērziņš, pieļaujot, ka partijai ir savi mērķi, kurus viņš saista ar tuvajām pašvaldību vēlēšanām.

Jau ziņots, ka ZZS veidojošās Latvijas zemnieku savienības, Zaļās partijas, apvienības Latvijai un Ventspilij un Liepājas partijas deputāti pirmdien vienbalsīgi nolēma aicināt Latvijas Republikas 11.Saeimas deputātus atbalstīt ZZS iniciatīvu lūgt Valsts prezidentam Andrim Bērziņam apturēt antikonstitucionālā likuma Grozījumi likumā Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu spēkā stāšanos uz diviem mēnešiem.

Saeima 26.jūlijā pieņēma likuma grozījumus, kuri reizē gan sarežģīs parakstu vākšanu, gan pakāpeniski ļaus ieviest papildu parakstīšanās mehānismus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tracis galā. Problēma paliek

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde līdz jūnija vidum bija izdevusi 56 izbraukšanas rīkojumus Krievijas pilsoņiem, kuri nav izpildījuši Imigrācijas likuma grozījumu prasības un nav iesniegu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē