Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Dombrovskis Ušakova pārmetumus par "nepilsoņu referendumu" saista ar SC priekšvēlēšanu kampaņu

Apvienības Saskaņas centrs (SC) līdera Nila Ušakova Vienotībai veltītos pārmetumus "nepilsoņu referenduma" jautājumā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) skaidro ar SC priekšvēlēšanu kampaņu, jo šiem apgalvojumiem neesot nekāda pamata.

Vienotība centusies samazināt "nepilsoņu referenduma" rosināšanas iespēju, tostarp iesniedzot nepopulārus grozījumus, kas paredzēja tautas nobalsošanas iniciēšanai nepieciešamā parakstu sliekšņa paaugstināšanu, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja premjers.

Viņš norādīja, ka likumprojekta pieņemšana ir aizkavējusies, likuma grozījumiem "ceļojot no Saeimas uz Valsts prezidenta kanceleju un atpakaļ". Vienotība pašlaik atbalsta aģitācijas un finanšu kontroles jautājumu sakārtošanu Valsts prezidenta Andra Bērziņa atkārtoti otrreizējā caurlūkošanā nodotajā likumprojektā.

Dombrovskis atgādināja, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks ir vērsies Centrālajā vēlēšanu komisijā ar aicinājumu izvērtēt, vai virzītie grozījumi atbilst Satversmei.

Kā ziņots, Rīgas domes priekšsēdētājs pirmdien paziņoja, ka neatbalstīs parakstu vākšanu referenduma ierosināšanai par pilsonības automātisku piešķiršanu visiem nepilsoņiem un nepiedalīsies arī referendumā, ja tāds notiks.

Kā uzskata Ušakovs, "Vienotība ar neslēptu prieku ir uzņēmusi ziņas par to, ka Latvijā varētu norisināties jauns referendums", un viņam pat radies iespaids, "ka parakstu vākšanu būtu organizējuši viņi paši".

"Nākamo vēlēšanu kontekstā otrajā referendumā Vienotība saredz savu galveno iespēju izprovocēt jaunu nacionālās spriedzes uzliesmojumu. Tādā gadījumā Rīgā varēs runāt nevis par sociālajām problēmām, izglītības infrastruktūru vai tūrisma attīstību, bet gan par "nācijas glābšanu". Nevajadzēs rakstīt nekādus Rīgas attīstības scenārijus. Būs līdzēts ar diviem vārdiem: Tēvzeme briesmās," izteicies Ušakovs.

Ar apvienību Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā (PCTVL) saistītā kustība Par vienlīdzīgām tiesībām parakstus referenduma ierosināšanai par pilsonības automātisku piešķiršanu visiem nepilsoņiem Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) plāno iesniegt otrdien, 4.septembrī, plkst.11.30.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tracis galā. Problēma paliek

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde līdz jūnija vidum bija izdevusi 56 izbraukšanas rīkojumus Krievijas pilsoņiem, kuri nav izpildījuši Imigrācijas likuma grozījumu prasības un nav iesniegu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē