Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Elksniņš: Atalgojuma sistēmas reformu vietā, valsts augstākās amatpersonas šaurā lokā lēma par atsevišķu vadītāju algām

Šonedēļ Ministru kabinets (MK) grozīja paša apstiprinātos noteikumus par valsts kapitālsabiedrību valdes locekļu atalgojumu, ieviešot nu jau pilnīgu neskaidrību un miglainību šajā atalgojuma sistēmā, - norāda Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš.

Pirmo reizi grozot šos, nu jau leģendāros MK noteikumus, valdība palielināja algas valsts kapitālsabiedrībās līdz pat 10 000 latiem mēnesī. Pēc asas sabiedrības un opozīcijas reakcijas visi ministri un pats premjers izlikās, ka neko nav nedz zinājuši, nedz dzirdējuši par šiem plāniem palielināt algas – varētu padomāt, ka valdību ir skārusi kolektīvā amnēzija, un jāsāk pavisam nopietni uztraukties par tās rīcibspēju.

Savukārt šonedēļ tā pati valdība lēma par jauniem grozījumiem, samazinot kapitālsabiedrību valdes locekļu algas līdz 4 780 latiem, salīdzinot ar iepriekšējiem 10 000 latu, bet vienlaicīgi palielinot tās pašas algas, ja salīdzina ar 2 784 latiem, ko valsts uzņēmumu vadītāji saņēma līdz pērnā gada decembrim. Tas izskatās pēc tādas māžošanās.

Tā vietā, lai atceltu 2012.gada nogalē pieņemtos MK noteikumu grozījumus, jo tie neatbilst nedz Satversmei, nedz Satversmes tiesas viedoklim, valdība vēlas turpināt iesākto praksi un dot iespēju valsts uzņēmumu vadībai saņemt divas algas par vienu un to pašu darbu, nosaucot to par mistiskajiem “citiem pienākumiem”.
Šie “citi” amata pienākumi ir tik ļoti miglā tīti, ka fantāzijas īsti nepietiek, lai saprastu, kā viens valdes loceklis, atrodoties vienā darba vietā, spēj pildīt divus pavisam atšķirīgus darbus.

Atalgojuma sistēmas reformu vietā, notiek manipulācijas ar algām. Par politiķu norobežošanos no ietekmes valsts uzņēmumos, izskatās, valdošie ir aizmirsuši.

Šīs valdības laikā nekas arī nemainīsies, jo visas runas par nepieciešamajām sistēmas reformām un gatavību tām ir fikcija. Tā vietā valsts augstākās amatpersonas lēma par algu palielinājumu saviem politiskajiem ielikteņiem un vēl lielāku sistēmas sagrāvi.

Izbrīna arī ministru gausā rīcība vien 16. un 17. janvārī sasaucot valsts kapitālsabiedrību akcionāru ārkārtas sapulces. Būtu interesanti aprēķināt šīs bezdarbības izmaksas un redzēt kaut viena valdošā politiķa vainas pārņemtu seju.
- Acīmredzot izpaliks arī premjera paskaidrojumi par to, kurš tad ir atbildīgs par nodarītiem zaudējumiem un kā tad šīs valdes varētu atmaksāt nepamatoti tiem izmaksātos tūkstošus, - rezumē deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē