Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Fox ģenerāldirektore Baltijā: MTG un LNT apvienošanās darījums ilgtermiņā radīs negatīvas sekas

Iespējamā LNT un MTG apvienošanās  ilgtermiņā negatīvi ietekmēs Latvijas mediju tirgu,  portālam Diena.lv atzina Fox International Channels ģenerāldirektore Skandināvijas un Baltijas valstīs Ase Jitreilanda (Ase Ytreland).

Šis nav gadījums, kurā viens liels vietējais spēlētājs iegādājas citu mazāku spēlētāju, kas parasti Eiropas Savienībā tiktu atļauts ar mazākiem riskiem, norādīja Jitreilanda. "Šeit mēs runājam par diviem atslēgas spēlētajiem, kuri apvieno savus spēkus un atstāj galvenokārt mazus neatkarīgus kanālus kā balansu.
Viņa norāda, ka ļoti retos gadījumos ir gudri atļaut vienai kompānijai nelielā tirgū kļūt par vēl lielāku spēlētāju, jo dominējošais stāvoklis reti dod kādu labumu vēl kādam bez paša dominējošā spēlētāja.

"Šāda situācija radītu cenas spiedienu izplatītājiem, vietējā satura ražotājiem, ārzemju satura tirgotājiem, reklāmdevējiem utt. Tas var beigties ar mazāku konkurenci tirgū un mazāk konkurējošām cenām, kuras noteiks dominējošais spēlētājs un tādējādi kļūs augstākas sabiedrībai," pieļauj Jitreilanda.

Tāpat viņa norāda, ka dominējošs vietējais spēlētājs var apgrūtināt arī mazāku kanālu izdzīvošanas iespējas, kā arī kavētu ārzemju kanālu ienākšanu un investēšanu Latvijā, jo šādā situācijā iespējas veidot biznesu būtu ierobežotas: "Beigās tas varētu samazināt arī televīzijas skatītāju izvēles iespējas."

"Fox savas investīcijas Latvijā ir uzsācis, lokalizējot savus kanālus. Esam veikuši nozīmīgu ieguldījumu, lai piedāvātu Latvijai vairāk lokalizētu raidījumu, tiesa gan joprojām esam mazi un augoši. Ceram, ka tas varēs turpināties arī tad, ja tirgus apstākļi tik negaidīti mainīsies, taču pieļauju, ka tas visu sarežģītu," portālam Diena.lv sacīja Fox pārstāve.

Jau ziņots, ka Konkurences padome (KP) piektdien pieņēmusi lēmumu saistībā ar darījumu, kurā MTG Broadcasting (MTG) plāno no AS Neatkarīgie nacionālie mediji iegādāties AS Latvijas Neatkarīgā televīzija (LNT) akcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē