Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Graube pārliecināts par Latvijas bruņoto spēku aizstāvības spējām

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube ir pārliecināts par Latvijas armijas karavīru gatavību arī pašlaik aizstāvēt savu valsti pret iespējamu ienaidnieku - armija savā darbā nestāv uz vietas un būtisku pienesumu sniedz ar militārās mācības ar sabiedrotajiem.

Graube otrdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma bruņoto spēku uzdevumu gatavot karavīrus apdraudējuma atvairīšanai.

"Es negribu spekulēt, vai tas [ārēja agresora apdraudējums] tā varētu būt, bet tā ir normāla bruņoto spēku darba daļa, kam mēs arī gatavojamies," teica Graube.

"Mēs esam tam gatavoti. Esmu lepns, ka vadu to sabiedrības daļu, kas ir gatavi šo valsti aizstāvēt," viņš turpināja.

NBS komandieris uzsvēra, ka Latvijas armijas karavīri ir ļoti labi sagatavoti, taču to būtiski papildināt ar modernu militāro tehniku.

"Latviešiem vēsturiski piemīt neatlaidība un zemnieka pienākums. Mēs esam ļoti apzinīgi sava darba darītāji, tai skaitā arī karavīri. Mums ir atbildība par to, kas mums ir uzdots," teica Graube.

Savukārt uz jautājumu par patriotisma vairošanu bērniem un jauniešiem viņš uzsvēra - interese par armijas darbu ir tik apjomīga, ka šogad pirms valsts svētkiem pirmo reizi dažām skolām nācies atteikt došanos stāstīt par armijas darbu un ikdienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē