Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Iekšlietu ministrs: Nevarēsim izbēgt no jautājuma par papildu bēgļu uzņemšanu

Iekšlietu ministrijai nav oficiāli zināmi Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumi par papildu patvēruma meklētāju sadalīšanu, taču no šī jautājuma izlemšanas Latvija nevarēs izbēgt, norāda iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība).

Viņš sacīja, ka IeM nav oficiāli zināmi EK priekšlikumi. Lai arī plašsaziņas līdzekļos nopludināta dažāda informācija par to, cik cilvēku Latvijai varētu nākties uzņemt papildus 250 bēgļiem, ministrs par konkrētiem skaitļiem šobrīd nevēlas spekulēt. "Kad EK priekšlikumi oficiāli būs uz galda, tad attiecīgi skatīsimies," viņš piebilda.

Iekšlietu ministram zināms, ka 14.septembrī gaidāmajā dalībvalstu tieslietu un iekšlietu ministru ārkārtas sanāksmes darbakārtībā nebūšot jautājumu par iespējamiem EK priekšlikumiem. "Pamatā tiks diskutēts par esošo situāciju, ņemot vērā pēdējā laika notikumus un atgriešanas mehānismu pilnveidošanu," norādīja Kozlovskis un piebilda, ka viņš sanāksmē uzsvērs, ka bēgļu uzņemšanai jābūt brīvprātības principam, balstoties uz valsts kapacitāti.

Vaicāts, vai Latvija varētu uzņemt papildu bēgļus, ministrs atbildēja, ka vispirms koalīcijai nepieciešams noformulēt nacionālo pozīciju, taču no šī jautājuma apspriešanas nevarēs izbēgt.

"Mēs zinām, ka nacionālās pozīcijas noformulēšanā mums ar šiem 250 bēgļiem ļoti smagi gāja. Pilnīgi noteikti mēs nevarēsim izvairīties no šī jautājuma izlemšanas. Skaidrs, ka, visticamāk, no dienaskārtības tas netiks noņemts. Acīmredzot būs jālemj, vai tas būs brīvprātīgs vai piespiedu jautājums," norādīja Kozlovskis.

Ministrs norādīja, ka Latvijai jau tagad būs jāmeklē risinājums, kā tikt galā ar esošo nelegālo imigrantu un patvēruma meklētāju plūsmu, jo, kā zināms, Latvija šogad pastiprināti saskaras ar vjetnamiešu un citu valstu pilsoņu mēģinājumiem šķērsot valsts austrumu robežu.

Jau ziņots, ka EK prezidents Žans Klods Junkers gatavojas rīt nākt klajā ar prasību ievērojami palielināt to patvēruma meklētāju skaitu, kuri sadalāmi pa visām ES dalībvalstīm. Junkera projekts paredzot uz citām dalībvalstīm pārvietot 160 000 patvēruma meklētāju, kas šobrīd ieradušies Itālijā, Grieķijā un Ungārijā. Iepriekš ES valstu un valdību vadītāji vienojās, ka dalībvalstis nākamajos gados varētu uzņemt 60 000 bēgļu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Arī tu, brāli Progresīvais…

Jo tuvāk nāk Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, jo vairāk Jaunā Vienotība (JV) uzvedas kā to potenciāla zaudētāja un jo vairāk vēlme testēt pagaidām vēl "vecākā brāļa" izturības robežas no ...

Biedra Sji turneja

Pēc piecu gadu pārtraukuma vizītē Eiropas valstīs ir ieradies Ķīnas līderis Sji Dziņpiņs, kurš jau paviesojies Francijā (Eiropas Savienības šobrīd vadošajā valstī), bet tagad dodas uz savu ieinteresē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē