Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Ikstens: Šaubos vai šis referendums varētu būt veiksmīgs

Priekšvēlēšanu laikā partijas izteikušas daudzus solījumus, kurus pēc definīcijas nav iespējams piepildīt. Jautājums, vai solījumi, kas netiek pildīti, ir tik vitāli svarīgi, lai panāktu Saeimas atlaišanu un jaunu vēlēšanu izsludināšanu, - atbildot uz jautājumu, vai šobrīd ir pamats rosināt Saeimas atlaišanu, sacīja politologs Jānis Ikstens.

“Domāju, ka šobrīd varam atrast daudz pilsoņu, kas būs ar kaut ko neapmierināti. Bet, vai tas ir atrisināms, noraujot šo Saeimu”, komentējot Latvijas Neatkarīgo arodbiedrību konfederācijas vadītāja Jāņa Kuzina ieceri sākt vākt parakstus referendumam par Saeimas atlaišanu, norādīja Ikstens. 

“Pirmais moments būs, ka jādabū tā desmitdaļa neapmierināto, kas varētu būt aptuveni 50 000 cilvēku. Iedzīvotāji visdrīzāk nebūs tik ļoti neapmierināti. Kuzina iecere vairāk izskatās pēc priekšvēlēšanu aktivitātēm”, teica politologs, paužot šaubas, vai šāds referendums varētu būt veiksmīgs.

“Cilvēki beigu galā izsvērs gan ieguvumus, gan zaudējumus no šī soļa. Man ir aizdomas, ka vairāk cilvēku saskatīs zaudējumus no šāda soļa un referendums neizdosies, pat ja pirms tam būs savākti tā ierosināšanai nepieciešamie paraksti.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tracis galā. Problēma paliek

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde līdz jūnija vidum bija izdevusi 56 izbraukšanas rīkojumus Krievijas pilsoņiem, kuri nav izpildījuši Imigrācijas likuma grozījumu prasības un nav iesniegu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē