Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kariņš: Vienota Eiropas patentu aizsardzība liek pamatu ES ekonomikas izaugsmei

Eiropas Parlamenta (EP) plenārsesijas debatēs par vienotu Eiropas patentu aizsardzību, deputāts Krišjānis Kariņš (Vienotība) uzsvēra, ka piedāvātais risinājums, lai gan nav ideāls, tomēr ir pareizs, jo liek reālu pamatu ekonomikas izaugsmei, aizsargājot Eiropas zinātnieku un izgudrotāju darbu.

“Pēc aptuveni 40 gadu ilgām diskusijām, Eiropa beidzot ir  nonākusi pie tā, ka varētu tikt ieviesta vienota patentu aizsardzība. Protams, tas nav pilnīgs risinājums, jo divas dalībvalstis – Spānija un Itālija – joprojām atsakās to piemērot. Taču tagad jebkuram izgudrotājam būs iespēja ar vienkāršotu procedūru aizsargāt savu patentu 25 Eiropas Savienības dalībvalstīs,” debatēs, aicinot atbalstīt likumdošanu, teica K.Kariņš.

Savā uzrunā K.Kariņš uzsvēra, ka pēdējā laikā daudz tiek runāts par nepieciešamību veicināt Eiropas izaugsmi un viens no priekšnosacījumiem tam ir zinātnes un pētniecības attīstība. Taču Eiropas Savienībā pasargāt savu izgudrojumu šobrīd ir ļoti grūti un dārgi. “ASV un Japānā šī procedūra ir 10 reizes lētāka. Pieņemot šo likumdošanu, mēs paaugstināsim Eiropas  konkurētspēju,” uzsvēra K.Kariņš.

Eiropas Parlaments šodien ar nozīmīgu balsu pārsvaru atbalstīja likumdošanas pakotni, kas nosaka vienotu Eiropas patentu aizsardzību. Likumdošana skar trīs jomas: vienotais patents, valodas lietojums un vienotā patenta tiesa. Vienota Eiropas patenta aizsardzības likumdošanas pieņemšana ilga gandrīz 40 gadus un izstrādātā jaunā sistēma pasargā izgudrojumus, samazina izmaksas un palielina Eiropas uzņēmumu konkurētspēju.

Krišjānis Kariņš strādā EP Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā un Ekonomikas un monetāro lietu komitejā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē