Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kariņš: Vienotais uzņēmumu reģistrs palīdzēs cīņā ar naudas atmazgāšanu

Šobrīd visās valstīs ir uzņēmuma reģistri, taču tie neparāda, kas ir labuma guvējs, vienotais reģistrs ļaus redzēt, kas stāv aiz šiem uzņēmumiem, pirmdien LTV intervijā sacīja Eiroparlamenta deputāts Krišjānis Kariņš (Vienotība).

Reģistrs būs pieejams tiesībsargājošajām iestādēm, bankām, kurām nepieciešams pārbaudīt datu uzticamību, kā arī iestādēm, kas varētu uzrādīt leģitīmu interesi t.i. presei.

"Ja varētu pieņemt likumu, kur būtu uzrakstīts, tev nebūs pārkāpt likumu, un nākamo, kas atsaucas uz pirmo (..), viss būtu daudz vieglāk,” sacīja Kariņš, norādot, ka reģistrs noteikti palīdzēs samazināt problēmas, tomēr, vienmēr būšot cilvēki, kas pārkāpj likumu.

Paredzēts, ka reģistrs ļaus uzzināt, kam un kur ir jāmaksā nodokļi, veicinās godīgu konkurenci un līdz ar to arī uzlabos investīciju klimatu dalībvalstīs. Likumprojektā noteikts, ka tiesībsargājošajām iestādēm, kā arī bankām, juristiem, auditoriem un likumprojektā atrunātajām institūcijām būs pieejama informācija par patiesā labuma guvējiem visā ES teritorijā. Tāpat informācija būs pieejama mediju pārstāvjiem un citām institūcijām un personām, veicot reģistrāciju, vēstīja aģentūra LETA.

Lēsts, ka naudas atmazgāšana ir globāla problēma un tās apjomi veido līdz pat 5% no pasaules kopējā iekšzemes kopprodukta (IKP). Lai nepieļautu finanšu sistēmas izmantošanu nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanai un teroristu finansēšanai, EK nāca klajā ar likumdošanas priekšlikumu. Darbs pie direktīvas izstrādes tika uzsākts jau iepriekšējā EP sasaukuma laikā.

EP gala balsojums, 2.lasījums, par likumprojektu ir plānots 20.maija plenārsēdē Strasbūrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē