Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Kažoka: Līdz 2015.gadam referendumus varēs ierosināt tikai ļoti turīgi politiskie spēlētāji

Iecere referenduma ierosināšanas pirmajā kārtā ieviest 50 000 parakstu slieksni ir pārmērība, uzskata politoloģe Iveta Kažoka.

"Es ļoti ceru, ka esmu pārpratusi iniciatīvas būtību. Tas nozīmē, ka referenduma ierosināšanas izmaksas būs ne mazākas par 100 000 latu, jo notariāli apliecināta paraksta izmaksas patlaban ir aptuveni divi lati," pauda Kažoka.

Viņa ir pārliecināta, ka šī iniciatīva pieckārtīgi apgrūtinās referendumu ierosināšanu un laikā līdz 2015.gadam referendumus varēs ierosināt tikai ļoti turīgi politiskie spēlētāji, kas varēs paši par saviem līdzekļiem apmaksāt notāra pakalpojumus.

Tāpat politoloģe ir pārliecināta, ka reizē ar šāda sliekšņa noteikšanu ir jāpiedāvā alternatīvas, kā ierosināt referendumus bez notariāli apstiprināta paraksta, piemēram, parakstu vākšanu elektroniskajā vidē.

"Es ar ļoti lielu interesi gribu uzzināt, kādas būs alternatīvas. Man tas izskatās pēc acīmredzamas pārmērības," noteica Kažoka, piebilstot, ka dažas partijas zina, cik grūti ir savākt 10 000 parakstu, un šis slieksnis referenduma ierosināšanai, viņasprāt, nav par zemu.

Jau ziņots, ka valdošā koalīcija ir vienojusies, ka līdz 2015.gadam referendumu iniciatoriem par saviem līdzekļiem parakstu vākšanas pirmajā posmā būs jāsavāc 50 000 parakstu, bet pēc tam Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) sāks otro parakstu vākšanas posmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tracis galā. Problēma paliek

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde līdz jūnija vidum bija izdevusi 56 izbraukšanas rīkojumus Krievijas pilsoņiem, kuri nav izpildījuši Imigrācijas likuma grozījumu prasības un nav iesniegu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē