Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kozlovskis noraida, ka par spiegošanu aizturētais LDz darbinieks uzņēmis "nevainīgas fotogrāfijas"

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība) intervijā Latvijas Televīzijas Rīta Panorāmai trešdien apliecināja, ka aizdomās par spiegošanu aizturētā persona ir VAS Latvijas dzelzceļš darbinieks. Kozlovskis arī noraidīja, ka persona aizturēta "nevainīgas fotografēšanas" dēļ, uzsverot - vīrietis aizvien ir apcietinājumā, tātad acīmredzot ir bijis iemesls šāda drošības līdzekļa piemērošanai. Kā ziņots, vīrieti tur aizdomās par NATO bruņutehnikas fotografēšanu un bilžu sūtīšanu kontaktpersonai Krievijā.

"Es neironizētu [par nevainīgu fotografēšanu], varu apliecināt, ka tas ir Latvijas dzelzceļa darbinieks. To Drošības policija apliecināja. Gribu pateikt divas lietas - izmeklēšana noskaidros, cik tad nevainīgi viņš tur ir fotografējis, bet persona joprojām atrodas apcietinājumā, neskatoties uz "nevainīgām" fotogrāfijām. Negribētu noniecināt to, ko ir izdarījusi Drošības policija," pauda Kozlovskis.

Iekšlietu ministrs atklāja, ka persona, protams, tiek turēta aizdomās par spiegošanu trešo valstu labā, taču vairākkārt atteicās precizēt, tieši par kuru valsti ir runa, norādot, ka šo informāciju nav tiesīgs izpaust.

"[Persona spiegoja] trešo valstu labā. Tas, protams, nav Eiropas Savienības valstu labā. Vēlreiz gribu pateikt, ka turpmāka informācija par šo procesu būs tad, kad procesa virzītājs varēs to detalizētāk izstāstīt. Tas ir kriminālprocess, apliecināju to, ko šodien drīkstēju apliecināt," norādīja Kozlovskis.

Jau vēstīts, ka novembra beigās Drošības policija paziņoja, ka aizturējusi kādu personu aizdomās par spiegošanu, proti, par neizpaužamu ziņu nelikumīgu vākšanu nolūkā tās nodot vai to nodošanu ārvalstij tieši vai ar citas personas starpniecību. Pēc aizturēšanas tiesa lēma, ka persona jāpatur apcietinājumā.

Otrdien prokrieviskais aktīvists Vladimirs Lindermans paziņoja, ka šī persona ir ilggadējs Latvijas dzelzceļa darbinieks Aleksandrs Krasnopjorovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē