Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kozlovskis: Rīgas pils būvnieku kontu iesaldēšana ir nodrošināšanās

Rīgas pils būvnieku – būvkompāniju apvienības SBRE - kontu un automašīnu arestēšana ir nodrošināšanās pret situāciju, kad, pierādot būvnieku vainu, tie vairs nespētu samaksāt radītos zaudējumus.

"Mērķis, protams, nav nekādā veidā vērsties pret kādu būvkompāniju, lai paralizētu tās darbu vai vēl vairāk – novest to līdz problēmām, kad tā nevar turpināt darbu," trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Reformu partija).

Viņš skaidro, ka būvniekiem ir iespēja apstrīdēt kontu arestus, kā arī kompromisa rezultātā, ieguldot zaudējumu eventuālo summu, rast situācijas risinājumu. "Bet parasti diemžēl ir tā, ka, nonākot līdz kādām krimināli sodāmām darbībām, faktiski izrādās, ka [no vainīgajiem] nav, ko paņemt. Es esmu kategoriski pret, ka šajā gadījumā būtu jāmaksā no nodokļu maksātāju naudas," sacīja Kozlovskis.

Ministrs pauda pārliecību, ka būvnieki tiesāsies un cīnīsies ar visiem iespējamajiem līdzekļiem. "Protams, ka būvnieki aizstāvēsies ar visiem tiesiskajiem līdzekļiem, izmantojot advokāta pakalpojumus un ne tikai – mediju starpniecību, preses konferences. Skaidrs, ka viņi darīs savu un procesa virzītājs darīs savu, un beigās tiesa izšķirs, kuram tad ir taisnība," sacīja Kozlovskis.

Diena.lv jau vēstīja, ka Valsts policija (VP) saistībā ar Rīgas pils ugunsgrēka izraisīšanu tur aizdomās trīs cilvēkus, kuri strādājuši šajā būvobjektā un bijuši atbildīgi par ugunsdrošības noteikumu ievērošanu. Savukārt diviem būvuzņēmumiem arestēti 62 konti un 110 automašīnas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē