Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Loskutova: Jaunais vilnis visiem asociējas ar Jūrmalu

Nenoliedzami, jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis visiem asociējas ar Jūrmalu. Un, lai arī pretrunīgi vērtēts, konkurss Jaunais vilnis  vairo Jūrmalas popularitāti pasaulē, un tas ir arī atbalsts vietējiem uzņēmējiem ēdināšanas, viesnīcu, tirdzniecības un citu sabiedrisko pakalpojumu sektorā, portālu Diena.lv informēja Jurmālas domes priekšsēdētāja vietniece pilsētsaimniecības jautājumos Larisa Loskutova.

"Jūrmala konkursa organizatoriem un dalībniekiem ar savu īpašo kūrortpilsētas gaisotni, jūras tuvumu un ērto ģeogrāfisko stāvokli vienmēr ir bijusi īpaši pievilcīga, un tas, ka Jūrmala desmit gadus ir bijusi konkursa mājvieta  kopš tā izveidošanas, jau uzskatāms par tradīciju, taču tas, vai konkursam jānotiek Jūrmalā vai Rīgā vai kādā citā pilsētā, neapšaubāmi ir tā organizatoru izvēle," domā L.Loskutova.

Viņa gan vienlaikus norādīja, ka Jūrmalas dome jau vairakkārt ir apstiprinājusi savu vēlmi sadarboties konkursa Jaunais vilnis organizēšanā un pēdējais domes lēmums par sadarbību nākamajos piecos gados pieņemts 2011. gada jūlijā. "Līdz šim brīdim – 2012. gada 8. februārim – neesam saņēmuši nekādu konkursa organizatoru atteikumu vai oficiālu informāciju par to, ka konkurss šogad varētu nenotikt Jūrmalā, tāpēc uzskatu, ka komentēt publiskajā telpā izskanējušus pārstāstījumus un pieņēmumus nebūtu pareizi," klāstīja L.Loskutova.

Uz jautājumu, kādi varētu būt iespējamie zaudējumi, ja konkurss vairs nenotiktu Jūrmalā, L.Loskutova sacīja, ka tiešā veidā pašvaldības budžetam ienākumus tas nedod, tieši pretēji – līdz šim pilsēta ir kompensējusi Dzintaru koncertzāles īri, stāvvietu izmaksas u.c. pakalpojumus aptuveni 40 000 latu apmērā katru gadu. "Pilsēta līdzfinansē šo projektu, jo uzskata, ka tādējādi tiek veicinātas ekonomiskās aktivitātes Jūrmalā un arī valstī kopumā, atbalstot uzņēmējus ēdināšanas, viesnīcu un tirdzniecības biznesa jomā," sacīja domes pārstāve.

Jau ziņots, ka Jaunais vilnis turpmāk vairs nenotiks Jūrmalā, jo konkursa organizatoru sadarbība ar Jūrmalas domi "ir sasniegusi kritisko punktu", laikrakstā Čas publicētā īsā paziņojumā norādījis konkursa rīkotājs Igors Krutojs.


Top komentāri

nu, nu
n
Loskutova: "Jaunais vilnis visiem asociējas ar Jūrmalu" tad es neietilpstu kategorijā "visi", man tas asociējas ar balagānu "soviet šarma" stilā.
calexico
c
nezinu , kuriem "visiem" tas asociējas ar Jūrmalu. man tas asociējas ar sliktu gaumi, Krieviju, latviešu ļenganumu un Latvijas nolemtību.
cesko
c
Mani tieši tas vienmēr ir ļoti kaitinājis, ka vilnis kādam asociējies ar Jūrmalu un Latviju vispār. Man piemēram ir kauns, iedomājoties, ka to balagānu rāda kādas 50 valstīs ( paldies Dievam, ka to skatās pārsvarā krievi), un kādam liekas, ka tam ir sakars ar Latviju, ka Latvijā ir normāli "jauno izpildītāju konkursā" skandināt fonogrammas Kobzoniem, Ļeščenko, Pugačovām un citiem pensionāriem, kuri plāta mutes 70.gadu stila dziesmām, ka Latvijā kāds varētu organizēt tāda stila pasākumu u.t.t. Ne jau visiem ir zināms, ka Latvijai nav nekādā sakara ar šī "šova" saturu, režiju un ideju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiesības būt dzīviem

Traģiskās avārijas ar vairākiem bojāgājušajiem, kas notikušas dažu pēdējo dienu laikā, uzjundījušas asas diskusijas sociālajos tīklos, kur nosacīti viena daļa teju pieprasa nekavējoties palie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē