Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

NVA direktore: Nevar runāt par tendeci, ka daudzi dodas pelnīt pensiju uz ārzemēm

Nevar runāt par tendenci, ka cilvēki dotos prom no Latvijas, lai pensijai pelnītu citā valstī, ceturtdien LNT raidījumā _900 sekundes _sacīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Inese Kalvāne.

Viņa sacīja, ka, ja šāda tendence būtu, to varētu redzēt NVA datos.

Jautāta par bezdarba līmeni Latvijā, viņa sacīja, ka līdz gada beigām esot sagaidāms mērens samazinājums. Bezdarbnieka portrets Latvijā ir sieviete. I.Kalvāne sacīja, ka ar laiku šis īpatsvars kļūst lielāks. Bez darba ir arī liels skaits cilvēku, kuri ir ar profesionālo izglītību un jaunieši, bet to skaits samazinās. Viņa min arī, ka šajā grupā lielu daļu aizņem ilgstošie bezdarbnieki, kuri ir vecāki par 50 gadiem un iepriekš darījuši mazkvalificētu darbu.

Viņa norādīja, ka šā gada septiņo mēnešos NVA piedāvājis 40 000 brīvu vakanču. Mazāk nekā puse ir jaunveidotas. "Lielākajā daļā, kur cilvēki aizgājuši strādāt, tagad tās ir aizpildītas. Pieprasījums pēc darbaspēka ir, bet mērens," sacīja I.Kalvāne.

Jautāta, cik cilvēkiem šogad atņemts bezdarbnieka statuss, I.Kalvāne atzina -  32 000. Iemesli esot dažādi - daļa nav pienācīgi meklējuši darbu, daļa nav apmeklējuši NVA, nav piedalījušies pasākumos, kur pieteikušies. Ir arī objektīvi iemesli - aiziešana pensijā. Dažkārt izstājoties arī ilgstošie bezdarbnieki.

I.Kalvāne sacīja, ka cīņa ar tiem, kuri izmanto bezdarbnieka statusu ļaunprātīgi - strādā un saņem arī pabalstu, pārkāpj likumu. "Mēs cīnamies ar to," atzina I.Kalvāne.

Uz jautājumu, cik NVA vērsušies AS Liepājas metalurgs bijušie darbinieki, NVA direktore atzina, ka kopumā Liepājā četru mēnešu laikā vērsušies 90. 12 no tiem darbu jau atraduši, 10 pieteikušies dažādām mācībām, bet pieci jau mācās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Dombrovskis: Latvijai jāpaātrina ES fondu apguve

Latvijai ir jāpaātrina Eiropas Savienības (ES) fondu apguve, šorīt intervijā TV3 pauda Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieks, Jaunās vienotības pirmais numurs gaidāmajās E...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē