Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Politiķe pārmet NEPLP neizdarību un necenšanos attīstīt bezmaksas TV apraidi

Nākamnedēļ Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē no Nacionālās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) tiks prasīts redzējums par bezmaksas apraides attīstību, šodien aģentūrai LETA sacīja komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), komentējot situāciju ar TV3 un LNT kanālu aiziešana no bezmaksas apraides.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija vairāk nekā pirms pusgada aicināja NEPLP izstrādāt stratēģiju, kā attīstīt bezmaksas apraidi, taču NEPLP savu mājasdarbu nav izdarījusi. Ja no padomes izskan aicinājums šo situāciju risināt visaugstākajā līmenī, tad jānorāda, ka pašai padomei ir jānāk klajā ar savām attīstības vīzijām un modeļiem, akcentēja politiķe.

Mūrniece cer, ka pašlaik šāds redzējums ir daļēji izstrādāts. Gadījumā, ja bezmaksas apraidē nevar nodrošināt jaunus nacionālos kanālus, tad jānodrošina reģionālo kanālu darbība bezmaksas apraidē. Viens no veidiem būtu uz attiecīgajām vietām bezmaksas apraides sistēmā rīkot konkursu. Nav iespējams ar spēku televīzijas kanāliem likt raidīt bezmaksas apraidē, bet Mūrniece pozitīvi novērtētu šādu izšķiršanos.

Jāņem vērā, ka no nākamā gada maksa par raidīšanu bezmaksas apraidē no apmēram 650 000 latu samazināsies līdz apmēram 250 000 latu. Pēc Mūrnieces rīcībā esošās informācijas, sākotnēji bija plānots Latvijas Televīzijas (LTV) budžeta projektā iekļaut pašreiz paredzēto maksu, kas kopumā veidotu apmēram 1,3 miljonus latus par divu kanālu pārraidīšanu. Ņemot vērā gaidāmo maksas samazinājumu, šādam budžetam projektam saglabājoties, LTV rīcībā būs līdzekļi, lai nosegtu papildu izdevumus, kas radīsies ar TV3 un LNT aiziešana no bezmaksas apraides.

Modern Times Group (MTG) nopērkot LNT, Konkurences padome noteica pienākumu LNT un TV3 palikt bezmaksas apraidē līdz 2014.gada 1.janvārim. Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija to novērtēja ļoti pozitīvi, savukārt pašlaik abu kanālu finansiālā situācija ir likusi tiem iziet no bezmaksas apraides sistēmas, skaidroja Mūrniece.

Komisijas priekšsēdētāja uzsvēra, ka NEPLP pašlaik būtu jāstrādā pie visas elektronisko mediju telpas attīstības, nevis jāizrauj viena vienīga prioritāte - sabiedriskie mediji. Novērojams, ka NEPLP pēdējā laikā pazūd koncentrēšanās uz visas elektronisko mediju telpas attīstību.

Kā ziņots, MTG vadība pieņēmusi lēmumu - no 2014.gada 1.janvāra TV3 un LNT kanālus raidīt tikai maksas platformās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē