Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Sporta treneri neapmierināti ar pedagogu algu modeļa ietekmi uz darba samaksu

Sporta treneri ir neapmierināti ar jaunā pedagogu darba samaksas modeļa potenciālo negatīvo ietekmi uz darba algu.

Kā šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdē norādīja Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padomes priekšsēdētāja Diāna Zaļupe, pašlaik ir liela neskaidrība par to, kā jaunais modelis uzlabos sporta treneru dzīves apstākļus.

"Kad parādījās pirmie cipari, bijām nepatīkami pārsteigti un sapratām, ka sporta skolotāji novērtēti zemākajā līmenī," sacīja Zaļupe, uzsverot, ka treneru atalgojums pielīdzināts pirmajai algu kategorijai, kas paredz 760 eiro algu par vienu likmi.

Vienīgais, ko saistībā ar jauno modeli padomē vērtējot pozitīvi, ir 15% no darba laika veltīt izglītības iestādes darbam un pašizglītībai. Tas nozīmē, ka 15% no 36 darba stundām treneriem nebūtu jāpavada, vadot sporta nodarbības.

Tomēr, kā sacīja Zaļupe, šāda jaunā kārtība radīs nepieciešamību pēc jauniem papildu treneriem, kas aizpildīs atbrīvotās darba stundas. Zaļupe pauda satraukumu par to, ka jaunus trenerus atrast būs ļoti grūti.

"Pie jaunā modeļa vajadzēs jaunus trenerus. Vai jūsu paziņas par tādu nāks strādāt uz sporta skolu? Manu tuvāko paziņu vidū tādu nav," sacīja Zaļupe.

Patlaban treneru atalgojums ir 420 eiro par 21 kontaktstundu. Zaļupe skaidroja, ka, pārrēķinot šo atalgojuma apjomu uz jaunajā modelī paredzētajām 36 darba stundām, faktiski uzlabojums nenotiks.

Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs aģentūrai LETA skaidroja, ka jaunais modelis paredz vismaz minimālu pieaugumu, turklāt jaunā kārtība neliegtu no pieejamiem līdzekļiem piemaksāt treneriem. Severs norādīja, ka patlaban ministrija veicot aprēķinus arī par 820 eiro lielu likmi, tomēr viņš uzsvēra, ka būtu negodīgi solīt to, ko valsts nespēj nodrošināt.

Severs uzsvēra, ka tieši treneru darba samaksai paredzēto līdzekļu apjoms pēdējo gadu laikā ir krietni pieaudzis, turklāt arī ar 760 eiro lielu likmi nākamā gada pēdējos četros mēnešos būs nepieciešams aptuveni viens miljons eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē