Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Sprūdžam žēl, ka nav atrasti līdzekļi elektroniskās parakstu vākšanas sistēmas izveidei

Vides aizsardzības un reģionalās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs tiekoties ar Reformu partijas frakcijas deputātiem paudis nožēlu par Finanšu ministrijas nespēju atrast līdzekļus, lai no nākamā gada parakstu vākšana un tautas nobalsošana varētu notikt arī elektroniski vienotā valsts un pašvaldību pakalpojumu portāla tiešsaistes sistēmā, portālam Diena.lv pavēstīja ministra preses sekretāre Maija Pētermane.

Šāda norma paredzēta likumā Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu, taču tās iedarbināšanai diemžēl līdzekļi 2014. gada budžetā nav paredzēti.  Lai parakstu vākšana referendumiem varētu notikt arī elektroniski, nākamā gada budžetā ir nepieciešami 147 tūkstoši latu, kas tiktu tērēti sistēmas izveidei un  uzturēšanai.

"Elektroniskā parakstu vākšana ir būtiska Saeimas deputātu iniciatīva, kas stiprina tiešās demokrātijas instrumentus un demonstrē valsts pārvaldes spēju iet līdzi laikam un tehnoloģiju attīstībai. Finanšu ministrijai bija jāspēj rast līdzekļi tehniskajam nodrošinājumam un sistēmu izstrādei," norāda ministrs un piebilst – ja Finanšu ministrija naudu nespēj iezīmēt, tad tas acīmredzot būs jādara Saeimas deputātiem.

Tieši tādēļ Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas pārmetumi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) esot nevietā.

"Āboltiņas kundzei ir jārunā ar saviem partijas biedriem un jāgriežas pie pareizā adresāta finansējuma nogriešanā - Finanšu ministrijas," uzsver ministrs. 

Ar finanšu pieprasījumu VARAM Ministru Kabinetā vērsās jau aprīlī, norādot, ka to nesaņemot, iniciatīvu nevarēs ieviest. Finanšu ministrija šo pieprasījumu neatbalstīja un noraidīja arī atkārtoto prasību, kas valdībā tika skatīta jūlijā.

Ja Saeimas deputāti izšķirsies par nepieciešamā finansējuma piešķiršanu nākamā gada budžetā, tad VARAM nodrošinās sistēmas izstrādi maksimāli ātrā termiņā.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē