Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

VID raidījumam Nekā personīga pārmet maldināšanu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) TV3 raidījumam pārmet skatītāju maldināšanu, vēstot par nepilnībām jaunajā kārtībā, kāda uzņēmējiem jāiesniedz gada pārskati, VID gan atzīst, ka sistēma nav pilnībā perfekta, tomēr uzsver - raidījumā izskanējušie pārmetumi neatbilst patiesībai.

Pagājušās nedēļas nogalē raidījums Nekā personīga ziņoja par jauno dokumentu iesniegšanas kārtību, "kas atvieglotu dzīvi mazajām firmām". Kā norādīja raidījums, eksperti sistēmu slavēja, bet tehniskais izpildījums ir bijis problemātisks. 

Sistēma, kā vēstīja raidījums, testēšanai bija pieejama no 15. decembra, un sākumā ir bijis daudz tehnisku kļūdu. Piemēram, nav varēts izdrukāt sagatavotos dokumentus, atsevišķas ailes nebija iespējams aizpildīt. Nav iespējams iekopēt nepieciešamo tekstu. Tas pašam jāieraksta. Iesniegtais dokuments pazūd – nav saprotams, vai tas ir iesniegts, vai nē. VID lietotāju iebildes ņem vērā un steidz tehniskās kļūdas labot.

VID sabiedrisko attiecību nodaļa šos pārmetumus noraida un skaidro, ka "nepieciešamos dokumentus ir iespējams izdrukāt, attiecīgajā vietā ieliekot atzīmi. Arī pārmetums par to, ka atsevišķas ailes nav bijis iespējams aizpildīt, nav vietā. Klientu ērtībai atsevišķas ailes automātiski kļūst neaktīvas, tiklīdz sistēma saprot, ka konkrētajam uzņēmumam pēc noteiktiem parametriem tās nav jāaizpilda."

Tāpat arī "aizrādījums, ka nav iespējams iekopēt nepieciešamo tekstu, neatbilst patiesībai - tekstu ir iespējams iekopēt. Sistēma ailēs neļauj kopēt tabulas un diagrammas. Tika norādīts, ka iesniegtais dokuments pazūd, ka nav saprotams, vai tas ir iesniegts, vai nav. Šāda situācija var rasties tikai tādā gadījumā, ja pirms dokumenta nonākšanas VID, revidents konstatē, ka uzņēmuma iesniegtā informācija neatbilst patiesībai." 

VID, portālam Diena.lv arī uzsvēra, ka jaunās izmaiņas veiktas par kopējo summu 91,6 tūkstošiem eiro, nevis 90 miljoniem eiro.

"Kopš spēkā ir jaunā kārtība, gada pārskatus ir iesnieguši 4450 uzņēmumu. VID nav saņēmis būtiskus pārmetumus no uzņēmējiem par jauno sistēmu. Jautājumus, kā ik gadu pie gada pārskatu sagatavošanas, VID saņem par likuma un Ministru kabineta noteikumu piemērošanu. Jebkurā gadījumā mēs ņemam vērā sistēmas lietotāju ierosinājumus un tuvākajā laikā plānojam veikt papildus uzlabojumus, kas uzņēmumiem pārskatu iesniegšanu padarīs vēl ērtāku," portālam Diena.lv norāda VID sabiedrisko attiecību nodaļā, piebilstot, ka VID ir ir gatavi sniegt konsultācijas par šiem jautājumiem. 

VID mājaslapā ir arī pieejama ilustrēta pamācība, video seminārs un prezentācija par jaunajām prasībām gada pārskatu sagatavošanā. Gatavojot jauno kārtību, tika iesaistītas un pilnībā uzklausītas nozaru asociācijas, VID ir organizējis arī īpašus seminārus, kurā zvērinātiem revidentiem tikai rādīts, kā sistēma darbojas dzīvē. 

Top komentāri

TrollisJT
T
VID lietotāju iebildes ņem vērā un steidz tehniskās kļūdas labot. ---------- Paldies, paldies, ka ņemat vērā. Tupās Jezdakovas laikā arī tas būtu neiespējami. Bet. KAS TIE TĀDI PAR TIRLIŅIEM, JA VIŅU KĻŪDAS JĀSTEIDZ LABOT?
Hallo Reizniece-Ozola
H
VID mājas lapā ir jāieraksta informācija par to,ka šīs valsts iestādes darbinieki regulāri izmanto dienesta auto privātajām vajadzībām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē